Xixona

Notícia

Candidatura oberta per a les pròximes eleccions municipals del 2015

El passat divendres 6 de febrer, Esquerra Republicana i Esquerra Unida de Xixona van fer una crida als partits polítics, associacions i ciutadania en general per crear un espai de confluència ciutadana per a les pròximes eleccions municipals del 2015.

Durant aquesta crida en forma d'assemblea oberta es va exposar que aquests partits tenen la intenció de fer una candidatura oberta a altres partits d’esquerres i valencianistes, a associacions del poble i a gent de forma individual que vullga col·laborar per bastir un projecte diferent al del bipartidisme i dels partits clàssics, PP i PSOE. Aquest projecte es basa en el poble, en les persones.

A l'assemblea que van assistir unes trenta persones, entre simpatitzants dels dos partits i gent a títol individual, es van tractar punts que es consideren claus:
- Ètica i honradesa a la política: transparència, compromís ètic dels candidats. Limitació de mandats.
- Una economia local forta: amb el comerç i la indústria local. Elaborar un pla econòmic solvent que garantisca nous llocs de treball.
- Serveis públics: que siguen públics i de qualitat i no privatitzats.
- Una democràcia participativa: pressupostos participatius, consells d'experts,  debats oberts i augmentar la comunicació de l'Ajuntament.
- Una ciutat amb futur: conservant patrimoni i entorn. Promovent cultura i esport. Amb les associacions i els jóvens. Creant un poble unit.

La conclusió de dita assemblea va ser que és el moment d'unir forces, tenir generositat, no pensar en partits polítics i sí amb les persones per canviar de forma radical el model de fer política i guanyar l’Ajuntament. Cal crear un model basat fonamentalment en la proximitat amb el poble.

A més, tots els assistents es van emplaçar a continuar els contactes de forma quinzenal amb l’objectiu de crear una candidatura forta per a les properes eleccions municipals de 2015. La propera reunió serà el divendres 20 de febrer a les 19h a la Casa de Cultura de Xixona.