Xixona

Notícia

Esquerra-Xixona presenta una moció contra l'entrada massiva de fem a la planta de residus de Piedra Negra


Esquerra Republicana de Xixona ha presentat una moció contra l’entrada massiva de fem a la planta de residus de Piedra Negra, 'ja que no és sostenible ni mediambientalment ni econòmicament que el fem d’alguns pobles de la província de Castelló facen tants quilòmetres per arribar a la planta de Xixona', ha explicat el regidor d'Esquerra a Xixona, Joan de Déu Martines.

Martines ha declarat que 'abans de les vacances de Nadal es va preveure una reunió entre les distintes parts implicades al conflicte, però a dia de hui, encara no se sap res al respecte, per la qual cosa demanem que aquesta reunió es faça el més prompte possible per arreglar aquest problema'.

El dirigent republicà ha anunciat també que 'en aquesta moció s’insta a la Conselleria de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge a què proporcione a l’Ajuntament de Xixona totes les dades sobre les tones que es pretenen portar i durant quant de temps. A més, volem saber en quina situació es troba la construcció de les Plantes de Residus previstos en el Pla Integral de Residus'.

Per últim, Martines ha demanat 'a l'Ajuntament de Xixona i, més en concret, a l’Alcalde que no ha de permetre l’entrada de més residus que 150.000 tones de la zona XIV i, en casos extraordinaris, 50.000 tones de la zona XV i que no ha de permetre l’entrada de cap residu de fora de la zona XIV o XV. Ha d'instar al consorci Piedra Negra a què invertisca els recursos necessaris i promesos en distintes ocasions, per a reciclar la pràctica totalitat dels residus que entren a la planta, ja que aquest és el principal problema: el reciclatge'.

Amb aquesta moció Esquerra-Xixona també vol instar i facultar a l’Alcaldia de Xixona a utilitzar tots els mecanismes necessaris -judicials, policials, etc.- per fer complir l’actual proposta.