Xixona

Notícia

Esquerra entrega 2.000 signatures en favor del desdoblament de la CV-800 entre Xixona i Mutxamel

Agustí Cerdà i Joan de Déu Martines amb les signatures
Agustí Cerdà i Joan de Déu Martines amb les signatures

Esquerra Republicana ha presentat aquest matí en la Conselleria d’Infraestructures i Transports quasi dos mil signatures per demanar-li al Conseller Mario Flores Lanuza el desdoblament de la CV-800 de Xixona a Mutxamel i que s’habiliten zones d’avançament des de Xixona a Alcoi, així com zones per poder entrar als camins rurals.

El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat que 'aquesta és una infraestructura bàsica perquè la nostra indústria puga abaratir els costos de transport i puga ser competitiva i, en un futur, enllaçar-la amb el Corredor Mediterrani de mercaderies. A més a més, amb la nova entrada de fem de Castelló, es duplicaran el nombre de camions en trànsit per aquesta carretera. A tot açò li hem de sumar que a part de la indústria tradicional tenim una de les empreses més grans del sud del País Valencià, Arbora & Ausonia'.

Martines ha manifestat també 'no és normal que es tarde ara més temps en anar a Alacant i a Alcoi ara que fa 20 anys. Xixona s’ha quedat fora de totes les millores que s’han fet a nivell comarcal i, pràcticament, sense enllaços amb transport públic als pobles i ciutats del voltant. Açò ha de canviar, i el primer que s’ha de fer és apropar-nos en temps a les ciutats veïnes. Tenim un polígon industrial pràcticament buit, i una de les causes és la mala comunicació que té la nostra població'. El dirigent republicà ha explicat també que 'els últims canvis han fet que durant molts quilòmetres no es puga avançar i que molta gent que vol entrar al seu mas haja de fer, en alguns casos, més de 10km per poder entrar a sa casa'.

Per la seua banda, el president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha declarat que 'amb aquesta campanya d’arreplegada de signatures, Esquerra intentarà millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes, dinamitzar l'economia de Xixona i contribuir a que més empreses decidisquen instal·lar-se als seus polígons industrials. Unes bones comunicacions són la base d’una
bona economia' i ha afegit que 'no entra en el nostre cap que s'invertisquen milers d'euro en infraestructures cap a la resta del món i, en canvi, cada vegada es tarde més en arribar d'un poble a l'altre dins del País Valencià'.