Abrera

Notícia

Creació de l’arxiu històric d’Abrera

La regidoria de acció cultural ha impulsat la creació del l’arxiu històric municipal d’Abrera

L’arxiu s’està organitzant seguint criteris arxivístics i normatius de documentació en paper ja sigui pública o de donacions privades, amb la finalitat de que aquest arxiu pertanyi al Sistema d’Arxius de la Generalitat de Catalunya.

Paral·lelament la nostra regidora ha cercat en diversos arxius, documents referents a Abrera per completar el fons, a l’Arxiu de la Corona d’Aragó, Archivo Histórico Nacional, Biblioteca de Catalunya, arxiu històric de protocols de Barcelona, fonts notarials i l’arxiu del Bisbat de St. Feliu de Llobregat. S’han trobat documents des de l’Edat Mitjana fins el segle XX, posteriorment digitalitzats.

La creació d’un arxiu històric municipal permetrà oferir un servei als ciutadans, estudiants i treballadors municipals accedint al fons organitzat seguint la normativa i ser la base per la recerca històrica del municipi.

 La 3ª i darrera fase de la digitalització de l’arxiu fotogràfic en marxa

Al 2016 ja en va organitzar el fons d’imatges dipositats a l’Ajuntament mitjançant un pla d’ocupació. Es van registrar a una base de dades més de 4,000 fotografies, seguint normes arxivístiques. La segona fase, l’any 2017, va consistir en digitalitzar-les. La darrera fase preveu la creació d’un web obert a la ciutadania gràcies a la qual es podrà consultar tot aquest material històric.