Alt Empordà

Totes les notícies

14 de juliol : Pujada al Puigneulòs, trenquem les fronteres !!

Des d'ERC us convidem a la Pujada al Puig Neulós d’ aquest dissabte 14 de juliol organitzada per les Federació Regional de la Catalunya Nord i la Federació Comarcal de l’Alt Empordà, sota el nom “Trenquem Fronteres, Defensem la terra”. Organitzem aquest acte lúdic per demostrar que tot i les fronteres administratives, els atacs a la llengua, la voluntat de l’estat Francès i Espanyol de destruir el nostre país i dels projectes que volen trinxar la nostra terra nosaltres, els catalans, no deixarem que guanyin la partida. A les 8:00 sortirem del Castell de Requesens a peu per pujar al cim i retrobar-nos a les 11:00 amb els germans de la Catalunya Nord. Eliminarem la frontera junts i plantarem la bandera ESTALADA, símbol de llibertat i unitat. A les 13:30 dinarem al refugi situat a la part nord de l’Albera. 10€ per persona. També podeu venir directament al dinar. Presentarem la pagina web “Som i Sem”, creada per explicar que som un país lliure i sem un poble combatiu. Us deixem aquí tota la informació: Hora de sortida: a les 8 del matí Lloc: Sota el Castell de Requesens Hora d’arribada al cim: a les 11 del matí, Lloc: Puig Neulós Dinar i actució musical: a 2 quarts de d’1 del migdia Lloc: Refugi (a 30 minuts del cim per la part de la Catalunya Nord) Si voleu pujar en cotxe al lloc de trobada serà el mateix i a la mateixa hora. Reserves a [email protected] i a 655.455.116 Salut i llibertat! 

Cicle de xerrades : Catalanisme, Republicanisme i independentisme

La Federació Comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya organitza un cicle de xerrades sobre el republicanisme a càrrec de l'historiador Enric Pujol. les xerrades tindran lloc a la seu d'ERC a Figueres (Carrer Sant Llàtzer núm. 29). Divendres, 18 de maig (2/4 de 8 del vespre) : visió panoràmica de la lluita per la llibertat de Catalunya d'ençà de 1714. Dreta i esquerra en el catalanisme polític. Divendres, 25 de maig (2/4 de 8 del vespre) : Anarquisme, marxisme i alliberament nacional. Divendres, 1 de juny (2/4 de 8 del vespre) : El republicanisme d'esquerra ahir i avui. Panoràmica històrica d'ERC. L'entrada és gratuïtat per a tothom i al final de cada xerrada s'establirà un debat. 

Èxit de la primera festa popular d'ERC Alt Empordà

ERC va organitzar el passat diumenge, dia 10 de juny, al parc del riu de Sant Pere Pescador, la primera festa popular del partit sota el titol "Propera parada: independència". A la festa varen assistir unes 200 persones entre militants, alcaldes i regidros del partit i, sobretot simpatitzants i amics que varen venir a passar una agradable vetllada en família.  La festa va començar a les 10 del matí, amb una xocolatada popular i una xerrada dels convidats, Teresa Jordà (diputada al congrés per ERC) i Jon Iñarritu (Diputat al congrés per AMAIUR). La xerrada va ser presentada per Jordi Martí, l'alcalde de Sant Pere. A les 12 va tenir lloc la taula rodona amb personalitats destacades de la societat civil empordanesa. En el debat es va parlar dels principals temes que afecten a la comarca avui en dia i de quin ha de ser el model de futur que volem per a l'Alt Empordà. En acabar el debat, i abans de començar a dinar, varen començar els balls populars per animar la vetllada, els quals varen tenir una gran participació per part del públic assistent.  En acabar el dinar, el president comarcal, David Pujol i Jordi Martí varen agrair a tots els assistents la seva participació a l'acte i varen comunicar l'intenció del partit de repetir aquesta exitosa experiència de cara als anys següents. 

ERC Alt Empordà organitza una festa popular sota el títol "propera parada, independència"

El dia 10 de juny, festa popular d'Esquerra Republicana. 10:00 - Esmorzar amb Iker Urbina (diputat AMAIUR) i Teresa Jordà (diputada ERC) 12:00 - Taula rodona, "Quina comarca volem ?" moderada per Berta Maspoch amb : Armangué (exalcalde Figueres) David Pujol (revista Alberes) Xavier Frigola (Unió de Pagesos) Lluís Benejam (Salvem l'Empordà) Jordi Claparols (conseller de joventut al Consell Comarcal) Jordi Rotllan (Comerç Figueres) Arnau Sala (Entrenador U.E.Figueres). 14:00 - Arrossada popular (10€) i moltes més activitats per passar un dia en familia !! Engresca’t aquest diumenge 10 de juny a portar la família, els amics i companys perquè junts arribarem a la propera parada. Arribarem a la Independència!  

ERC Alt Empordà dona suport a la vaga d'educació del 22 de maig

 Des d’ ERC Alt Empordà:  DONEM suport a la convocatòria de vaga del 22 DE MAIG de tots els sectors i nivells educatius, a tot l’estat. Aquesta convocatòria és unitària de tots els sindicats i de tots els nivells educatius des de l’escola bressol fins a la Universitat. Cal que diem prou a les retallades i a la situació de malestar que generen tant pel que fa al sector mestres com a les famílies. Aquesta vaga també està recolzada per MUCE Marc Unitari de la Comunitat educativa que aglutina associacions d’estudiants, la FAPAC i FAPAES ( federació d’associacions de Pares i Mares), Moviments de Renovació Pedagògica... Per què donem suport a la vaga? • Amb l’increment de la jornada lectiva es destrueixen milers de llocs de treball que són necessaris al sistema educatiu, mentre que, per contra, tindrem enguany uns 15.000 alumnes més. MENYS MESTRES, MÉS ALUMNES. • S’augmenten les ràtios a les aules fent inviable una educació inclusiva que atengui la diversitat i doni atenció individualitzada, reduint les possibilitats d’èxit escolar, i també provocant més acomiadaments. MES ALUMNES PER AULA. Les ràtios a Catalunya seran :  Infantil i primària: de 25 a 27 alumnes  ESO: de 30 a 35 alumnes  Batxillerat: de 35 a 40 alumnes  Formació Professional: de 30 a 35 alumnes • No es cobreixen les substitucions, generant problemes a l’atenció educativa de l’alumnat, d’organització greus als centres i al personal substitut, que perd possibilitats de treballar. • S’han retirat suports educatius fonamentals per als/les nostres alumnes/fills i filles (auxiliars, vetlladors/es, serveis educatius, aules d’acollida...), que servien per cobrir les seves necessitats educatives i garantir el seu accés a l’educació en condicions d’igualtat. • S’ha rebaixat l’assignació econòmica que reben els centres per poder funcionar amb normalitat i tenen dificultats econòmiques greus. MENYS DINERS PER LES ESCOLES. • S’ha rebaixat el pressupost de les escoles bressol municipals, que són un servei essencial per als infants i la garantia de la conciliació laboral i familiar.

Actes dia de la de dona a la seu de Figueres

A les 19.00 va tenir lloc la lectura d’un manifest en favor dels drets de les dones d’arreu. Seguidament, una vintena de figuerencs i figuerenques van llegir poemes escrits per autores catalanes i empordaneses al voltant del món femení. L’acte, previst en principi a la placeta baixa de la Rambla, es va celebrar a la seu social del partit a causa de la forta tramuntana que va bufar durant tot el dia. Durant la lectura, la presidenta de la secció filològica Atenea del Casino Menestral, Anna Maria Velaz, va llegir poemes de Carme Montoriol, una poeta malauradament inèdita, tot i que fortament vinculada amb Figueres. A les 20.15, l’historiador Enric Pujol va presentar l’exposició LA LLUITA PELS DRETS CIVILS DE LES DONES (1931-1939), una exposició que restarà durant tot el mes de març a la seu del c/ Sant Llàtzer 29 i que és oberta a tot el públic els dimarts i dijous de 17.00 a 20.00 A les 21.00, JERC va dur a terme l’acte ATUREM ELS TÒPICS DEL SEXISME, que va consistir en la projecció d’un vídeo amb imatges sexistes del cinema, la televisió i la publicitat i un debat-col•loqui posterior.  

ERC Alt Empordà renova la seva executiva

El passat divendres 9 de març, a les 20:00, va tenir lloc a la seu comarcal d’ERC, a Figueres, el congrés en que els militants empordanesos havien d’escollir el president comarcal. L’acte, que va superar totes les previsions d’assistència, va comptar amb la presència d’unes 200 persones entre militants, simpatitzants i representants de diverses entitats de la comarca. Volem destacar especialment la presència d’Oriol Junqueras, president del partit, i de Josep Rahola, militant històric del partit i exsenador que, amb 94 anys, va voler assistir a l’acte i exercir el seu dret a vot. El congrés va començar amb una explicació de la feina feta durant els últims mesos per part del president i una exposició de l’estat financer per part de la secretària de finances. Seguidament, es va procedir a la presentació de candidatures a la presidència. En aquest cas, la única candidatura presentada va ser la del fins aleshores president, David Pujol. També va presentar una proposta de permanent formada per : Agnès Lladó, Sergi Gubert, Josep Marés, Joan Plana, Agnès Fabregas, Francesc Brugués, Carme Trilla, Xavier Frigola, Maria Perpinyà, Joan Ribas, Joan Borrell i Jaume Domenech. La candidatura va obtenir el suport del 98% dels assistent i, en conseqüència, Pujol va ser reelegit president de la federació comarcal per el pròxims 4 anys. A continuació es va procedir a la votació del conseller nacional. En aquest cas, es va presentar també una única candidatura, la presentada per l’exalcalde de Cadaqués Joan Borrell, que va obtenir també el suport dels militants. Per últim, el president del partit, Oriol Junqueras, va tancar el congrés amb un discurs en el qual va encoratjar als militants i càrrecs electes del partit a seguir treballant molt dur per poder tirar endavant el projecte que representa ERC i per poder ajudar, tant com sigui possible, al nostre país. 

Moli de Vent, Energies Renovables

Esquerra l’Alt Empordà no permetrà la implementació de centrals eòliques a l’Albera perquè no respecten les normatives de protecció dels espais naturals

La Comarcal d’ERC de l’Alt Empordà vol donar suport la feina feta per les associacions i plataformes ecologistes de la comarca, sobretot pel que fa referència a la defensa del territori i els seus espais protegits. Una nova sentència, ara en contra del recurs extraordinari de revisió presentat per la PCAPIC , demostra que els espais protegits i concretament l’Albera continua amenaçada. En aquest sentit Portbou i la Jonquera, ambdues poblacions Alberenques, pateixen dos projectes eòlics que només responen als interessos econòmics d’empreses gens sensibles amb el territori i la nostra comarca. ERC i concretament la Comarcal d’ERC de l’Alt Empordà, dona suport a les energies renovables i volem participar-hi fent contribuir la nostra comarca a la implementació d’energia eòlica i fotovoltaica, però ho recolzem amb la racionalització que proposa ERC i les entitats ecologistes del territori, defensant amb força la no implementació de centrals eòliques a l’Albera sempre a favor del corredor de infraestructures amb consens del territori i els qui el defensen d’agressions innecessàries La comarcal d’ERC volem afegir que ens sumem als projectes d’autosuficiència energètica com el que s’està experimentant a Ordis i demanem que és comenci a valorar la possibilitat de canviar certes lleis que fan inviable l’aprofitament de l’energia solar, dons aquestes lleis només afavoreixen el sector eòlic que a la nostra comarca sempre ha posat el punt de mira als espais protegits. Volem recalcar que no permetrem la implementació de centrals eòliques a l’Albera, ja que no és respecten les normatives de protecció especial de la Xarxa Natura 2000 i demanarem així mateix que és replantegi el grau de protecció de tota l’Albera i la part costanera de la comarca declarant incompatible en aquest territori la implementació de centrals eòliques tal i com ho ha fet l’estat Francès amb l’Albera de la Catalunya nord i la Côte Vermeille de la comunitat de comunes des Alberes i Côte Vermeille.

Logo ERC

Més comarca més ESQUERRA

En els moments complicats, i ara n’és un, és l’hora del compromís, la responsabilitat, la valentia i de donar-ho tot és per això que des de fa unes setmanes una bona colla de militants ens hem trobat per intentar analitzar la comarca, el partit i el futur polític de casa nostra. Tots coincidim que és el moment de fer un pas endavant i amb tota la humilitat, presentar-nos per encapçalar la Federació Comarcal. Per fer-ho hem format Un equip amb il•lusió, empenta i fermesa. Un equip equilibrat, representatiu i ampli amb militància de base i càrrecs electes que combina experiència i renovació. Us presentem un projecte integrador, que serà majoritari dins l’esquerra nacional a la nostra comarca, amb voluntat de fer participar totes i tots sense condicions ni perjudicis. Un projecte de tothom i per a tothom on el punt en comú és l’estima a la comarca, a la seva gent i a la seva terra. Us demanem confiança i us oferim treball, compromís i orgull per tirar endavant la comarca i el projecte d’esquerres, republicà i independentista que defensem des de fa 80 anys. Tenim la responsabilitat històrica de fer-ho possible i ho farem junts. Salut, república i llibertat!