Alt Empordà

Notícia

Independents per Sant Pere Pescador denuncia la falta de vigilants durant la temporada d'estiu

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Independents per Sant Pere, Sant Pere Pescador
Independents per Sant Pere Pescador
On eren els vigilants?

Ens trobem al final de la temporada d’estiu i sorprenentment l’hem passat sense els vigilants municipals, sense seguretat en el poble i sense cap control, i això, quan encara estem en plena contenció de la pandèmia del Covid-19, el que fa pensar que enguany eren més imprescindibles que mai.

L’any passat es varen contractar uns vigilants directament, sense cap concurs públic ni oposicions. Per aquest any hi havia una partida específica per a la seva contractació amb la intenció, segons l’equip de govern, de generar un concurs públic. A l’últim ple ordinari, el de juny, es comunica a l’oposició que s’està en contacte amb el Departament d’Interior per contractar-los.
Doncs bé, des de principi de temporada hem tingut la cap dels vigilants del poble de baixa, sense cap previsió de suplència i amb el municipi ple de visitants (cosa que ens alegra) i sense cap control.

Està clar que només amb intencions no n’hi ha prou i que ens tornem a trobar, per enèsima,  vegada amb una mala planificació de l’equip de govern que no ha tingut prou temps per garantir la seguretat dels veïns des de Setmana Santa fins al setembre (i això que la temporada cada any comença a la mateixa època).

Som un poble, on durant l’estiu, la nostra població es veu incrementada considerablement, el que va directament lligat amb la seguretat i el vandalisme en els nostres carrers.

Només que passegis una mica pel poble i escoltis els veïns, t’adones de les moltes mancances que tenim actualment, però avui només parlarem de seguretat.
  • On eren els vigilants quan els incívics feien xivarri a altes hores de la nit impedint el repòs?
  • On eren els vigilants per assegurar que els practicants de kitesurf respectessin la seva zona autoritzada segons el pla d’usos?
  • On eren els vigilants quan desenes de manters s’instal·laven al mercat fent competència deslleial als venedors autoritzats i que paguen els impostos i la quota d’ocupació de via pública?
  • On eren els vigilants els dies de mercat per impedir que les carteres “volessin” dels bolsos i butxaques?
  • On eren els vigilants quan uns desaprensius destrossaven el servei de Salvament i Socorrisme?
  • On eren els vigilants per impedir la circulació de vehicles no autoritzats pels carrers peatonals i els aparcaments a les voreres i vorals, dificultant així el pas  a la ciutadania?
  • On eren els vigilants per preservar l’entorn del Parc del Riu i evitar les destrosses del mobiliari urbà (brossa, caravanes…)?
  • On eren els vigilants per evitar pintades indiscriminades a portals i senyals del municipi?
  • Podríem continuar amb un llarg etcètera però no volem deixar passar les festes il·legals i els “botellons” al Mas Sopes fins a altes hores de la matinada impedint el repòs dels veïns.
  •  
Amb aquests fets demostren el més absolut menyspreu per la seguretat dels vilatans i dels visitants. No oblidem que han fet bandera que Sant Pere Pescador és el lloc ideal per fer turisme familiar.


Com pot ser, doncs, que no es garanteixi la seguretat d’aquestes famílies que busquen aquí la tranquil·litat i el repòs durant les seves vacances i també de les del poble?

Des d’Independents per Sant Pere Pescador-AM denunciem la manca de planificació d’aquest equip de govern deixant els ciutadans sense la seguretat necessària

Exigim que l’equip de govern actuï i respongui el més aviat possible; però molt ens temem que actuaran com sempre: amb el silenci com a resposta , tònica general d’aquest ajuntament els darrers temps.