Alt Empordà

Notícia

ERC Vilafant denuncia que l’equip de govern del PSC liderat per Consol Cantenys volia pujar l’IBI un 13%

Els republicans critiquen la nefasta gestió econòmica dels socialistes i recorden que només fruit de la negociació i de la pressió que han dut a terme s’ha aconseguit reduir dràsticament aquest “desmesurat increment” Esquerra Republicana de Vilafant denuncia la pujada de l’Impost sobre Béns i Immmobles (IBI) que impulsa l’equip de govern del PSC liderat per l’alcaldessa Consol Cantenys i que se situa en el 4,5%.

Els republicans critiquen la mala gestió econòmica que ha obligat a incrementar l’IBI en un moment de situació econòmica molt desfavorable i alerten que la pujada inicial que plantejava Cantenys era del 13%. El portaveu d’ERC Vilafant, Sergi Palomeras, explica que “hem negociat i insistit en el fet que un increment del 13% era inassumible per als vilafantencs i vilafantenques i que la ciutadania no havia de pagar la nefasta gestió de l’equip de govern. Finalment hem aconseguit rebaixar-ho fins al 4,5% i per no paralitzar l’activitat del municipi i, per responsabilitat, ens abstindrem i permetrem que s’aprovin les ordenances”.

Els principals motius que porten a aquesta increment són, des del punt de vista dels republicans, fruit de la mala gestió econòmica del PSC perquè es tracta de fer front a problemes previstos i que s’haurien pogut solucionar amb antelació com l’amortització de 90.000 euros d’un crèdit i la pèrdua de 157.000 euros d’IBI de l’autopista. Palomeras afirma que “preveient la situació calia haver fet una petita pujada progressiva en aquests últims anys, i no a esperar una situació límit com amb la que ara es troben les finances municipals”.

D’altra banda, també es denuncia que degut a aquesta mala gestió econòmica, no es poden augmentar les subvencions per col.locar energies renovables als habitatges que ara mateix estan a un 30% durant dos anys, una xifra que els republicans consideren insuficient.