Alt Empordà

Totes les opinions

Etna Estrems

Sumar Sempre

Novembre és sinònim de pressupost. Un mes on, sempre, en l’àmbit municipal cal posicionar-se sobre el document més important de l’any, el document que marcarà el rumb de l’any següent. Des de la visió de grup a l’oposició i en un consistori com l’escalenc, amb un govern que només necessita els seus propis vots, i a només un any i mig de les eleccions, la posició més senzilla i temptadora pels equips de l’oposició segurament és buscar les partides on hi ha desacord amb el govern i justificar, així, un vot en contra als compte, sense aprofundir-hi massa i així quedar bé amb els més propers i optar per la gesticulació fàcil.

Sergi Palomeras

Una abstenció d’ERC per responsabilitat

Les noves ordenances fiscals de l’Ajuntament de Vilafant impliquen, entre altres coses, una pujada del 4’5 % de l’IBI urbana. A la primera proposta que se’ns va presentar des de l’equip de govern del PSC i que tots els grups de l’oposició vam rebutjar, la pujada arribava a un 13%. Perquè cal fer front a aquesta pujada tan significativa? Des del nostre punt de vista, per la mala planificació econòmica de l’equip de govern.

Etna Estrems

2020: 366 dies per créixer

Etna Estrems, Portaveu d'ERC l'Escala i del Grup Republicà al Consell Comarcal

Comença un nou any i amb ell un munt de propòsits. Com sempre, cada 1 de gener, ens plantegem quins són els objectius que volem assolir durant els 365 dies que tenim per endavant, i aquest 2020 no n’és una excepció. Comença un any ple de reptes en molts àmbits, però també comença l’any de les oportunitats. Tenim l’oportunitat de treballar dur per aconseguir fer realitat tots aquests reptes.

Etna Estrems

Ni una menys

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Etna Estrems, l'Escala, Alt EMpordà

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Un dia que no hauria d’existir, certament, però una jornada absolutament necessària i que hem de fer molt visible per aconseguir crear consciència. A l’Escala, un grup de dones de totes les sensibilitats s’han unit per organitzar diverses activitats durant l’any i sembla que la més important es durà a terme aquest 25 de novembre.

Etna Estrems

Tenim un problema

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Figueres, Etna Estrems, Consell Comarcal,

La setmana passada es va constituir el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, que està format per 33 representants. Els partits els obtenen proporcionalment als vots obtinguts a tota la comarca, i els designen de forma directa. Amb això vull dir que els partits escullen qui seran els seus representants al consell, d’entre tots els càrrecs electes que han obtingut, i no pas a través d’una llista que la gent voti directament, com passa als ajuntaments o la Generalitat.

Etna Estrems (regidora d'ERC l'Escala)

Alimentar la tensió

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Escala, Etna Estrems

Ser notícia no és fàcil. Tots els que estem involucrats en el món de la política sabem que costa molt que els diaris, les ràdios i, sobretot, les televisions, cobreixin notícies cada dia sobre els nostres actes o iniciatives. És molt complicat que, amb tantes coses que passen al món, tinguem espai diari per fer declaracions o exposar les nostres idees a no ser que proposem alguna cosa amb molt contingut, que tinguem realment coses interessants a dir o que fem o participem en actes de rellevància social, per exemple.

Joan Plana i Sagué

El que ens estan retallant és la democràcia

En èpoques com l’actual, sovint es cita aquella famosa frase que sens dubte tots hem sentit : “En xinès, la paraula crisi i la paraula oportunitat s’escriuen amb el mateix símbol”. Una frase típica de llibres d’autoajuda que, normalment, s’utilitza per intentar apujar la moral a una població desmoralitzada per la difícil situació que li toca viure, que intenta injectar a la gent l’esperança que tornarà a sortir el sol quan passi la tempesta i que el mon que ens trobarem pot ser un món millor que el que teníem al començar.

Guillem Cusí i Batlle

Carta d'un regidor d'ERC a la diputada Andra Fabra

Benvolguda Senyora Fabra, Primer de tot vull fer-li extensiu que hem dirigiré a vostè amb la meva llengua, el català. Espero i desitjo que vostè que entén el Valencià i l’Aragonès així com espero que també el salat de les Illes Balears, no tingui cap problema de comprensió amb les quatre ratlles escrites a continuació. En segon lloc voldria felicitar-la per la seva pèssima i ridícula actuació ahir dia 11/07/2012, protagonitzant una polèmica (ja estesa per les xarxes socials, http://vimeo.

David Pujol i Bret

Figueres es mereix més

Fa uns dies vaig assistir com a públic a la conferència de l’alcalde de Figueres. Hi vaig anar amb l’interés d’escoltar el nostre batlle. Volia assabentar-me de primera mà de la manera com la dreta catalana vol comandar la nostra vila després de 5 anys de mandat i amb l’actual majoria absoluta. He d’admetre que tenim un “polític” al capdavant de Figueres. Ens va demostrar uns grans dots de comunicació i de control dels ritmes, i també que sap jugar amb la proximitat: va aconseguir fer ben planers els més de 55 minuts d’oratòria.