Alt Pirineu

Notícia

Martí Riera, investit president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell

  • L’alcaldessa d’Oliana, Carme Lostau ha estat escollida quarta vicepresidenta del Consell Comarcal
 
L’alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, ha estat escollit nou president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell en un ple que s’ha celebrat avui a les 12:00h. Riera ha rebut el suport de tots els consellers d’Esquerra Republicana de Catalunya– AM i dels de Junts per Catalunya i els vots en blanc dels consellers de Compromís.
 
El relleu a la presidència del Consell Comarcal és fruit de l’acord de govern entre ERC i Junts per Catalunya sorgit en les darreres eleccions, on es van repartir el nombre de consellers i conselleres de cada formació.
 
Aquest és el primer cop que el republicans agafen la presidència del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Martí Riera ha expressat que, “és un honor per a mi agafar aquest relleu al Consell Comarcal i portar endavant la comarca i els seus municipis en aquests moments tan compromesos”.
 
Riera ha exposat també els objectius i reptes que es marca com a president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell per construir el futur de la comarca i ha afegit que, “Aquesta es una legislatura, com a mínim atípica, amb moltes alteracions en el que ha de ser el normal funcionament d'aquest ens supramunicipal: Tres presidències, una pandèmia, 4 FEDERS, la irrupció dels Next Generations, posta al dia de les EDAR, la situacio del SAED, la situació de la empresa IAUSA, etc. etc. fan que res, ni cap situació fins ara viscuda siguin comparables”
 
Durant aquest ple, Carme Lostau, alcaldessa d’Oliana, ha estat escollida quarta vicepresidenta del Consell Comarcal, mentre que la segona i tercera vicepresidència continuen igual amb Cristina Barbens, alcaldessa de Basella i Sergi Parramon, regidor de l’Ajuntament d’Organyà al capdavant. A més, tal i com estava previst des de l’inici de legislatura ha pres possessió com a consellers Jordi Sala, regidor de Fígols i Alinyà, i Antoni Casanovas, alcalde d’Arsèguel.

Per acabar, el President del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Martí Riera ha acabat encoratjant a tots i a totes a treballar conjuntament pel futur dels nostres pobles i per tant, de la nostra comarca.