Anoia

Notícia

ERC acusa el govern de la Torre de Claramunt de fer un ús ‘interessat i barroer’ d’una recollida d’aliments

La solidaritat en temps de crisi sanitària ha arribat acompanyada de polèmica política a la Torre de Claramunt. El govern municipal va anunciar el resultat d’una campanya de recollida d’aliments i productes d’higiene per a aprovisionar el banc d’aliments. La campanya va començar el 2 de maig i va finalitzar el passat 16 de maig, en dues setmanes, es van recollir 250 kg en productes amb les aportacions que els veïns van fer en caixes ubicades als comerços Ca La Pilar, el Supermercat Ana, la farmàcia, Maxi DIA i Cal Vilaseca de la Torre.
A través d’un comunicat, s’assegurava que “l’Ajuntament va decidir emprendre aquesta iniciativa” donada la crisi social derivada de la crisi sanitària de la Covid-19.

I aquesta atribució ha encès els ànims del grup municipal d’ERC, que recorda que la iniciativa “neix d’un grup de voluntaris i voluntàries a la Torre de Claramunt en col·laboració amb la resta de municipis de la comarca” i que és precisament la formació republicana la que havia impulsat aquesta recollida -anomenada “Corona recapte”- arreu de l’Anoia “des de la coordinació dels voluntaris d’arreu de la comarca amb Creu Roja, bancs de queviures locals i entitats que donen suport a aquests rebosts”.

Els republicans remarquen que “des del primer moment no es va voler fer un ús partidista de la iniciativa evitant fer ús de logotips corporatius i referències al partit que ho impulsava, però va ser precisament l’estructura d’Esquerra Republicana a la comarca qui ho va fer possible, acompanyada de voluntaris i de molta gent que hi va voler col·laborar”.

Des d’ERC lamenten “l’ús interessat i barroer que fa l’alcalde de La Torre de Claramunt d’aquesta acció solidària, altruista i desinteressada, organitzada i coordinada per molta gent i que neix amb la intenció de col·laborar i donar suport a les famílies amb situacions de vulnerabilitat que des de les entitats socials n’havien fet arribar la seva preocupació. L’alcalde ho ha volgut convertir en un acte propagandístic i aprofitar-se de la bona fe de la gent que ha col·laborat en el “Corona Recapte””.

ERC mostra el seu malestar amb el batlle Jaume Riba i la regidora Teresa Maruny -tots dos de Junts per la Torre- “per l’apropiació d’una iniciativa comunitària, de comerços, pagesos i entitats diverses d’arreu de la comarca. Aprofitar-se per interessos propis d’una iniciativa així és, més que mai, inadequat i barroer”.