Anoia

Notícia

ERC-Piera demana un ple extraordinari pel cas de l'esfondrament de la casa de Piera


Un cop sabudes aquestes denúncies, ERC va crear un grup de treball per tal d’aprofundir en el tema, descobrint, entre altres coses, una denúncia explícita dels antics propietaris de la casa esfondrada, datada el maig del 1997, on es demanava a l’Ajuntament que prengués les mesures necessàries per tal d’evitar possibles desgràcies materials i sobretot humanes.
Davant a la manca de resposta, a l’octubre del 1998, el mateix propietari, va tornar a demanar a l’Ajuntament l’actuació urgent pels mateixos motius, obtenint com a única resposta el silenci.
Després d’algunes investigacions més, han sortit a la llum pública uns estudis realitzats per tècnics municipals els anys 96 i 99 alertant d’un “perill d’enfonsament total molt alt” i demanen explícitament una “protecció de les parets mitgeres” i el sanejament immediat del solar per”amenaça de ruïna total”
Davant la gravetat de la situació, el grup municipal d’ERC es veu obligat a demanar un ple extraordinari per sol.licitar una comissió d’investigació, no només per aquest cas concret (ja que aquest està en mans judicials), sinó per evitar que denúncies similars no caiguin en l’oblit.
En relació a aquests fets els líder republicà a Piera Jordi Madrid i Roca ha fet una sèrie de declaracions. Preguntat sobre si ERC Piera denunciarà l’Ajuntament de Piera, Madrid ho ha desmentit: “No. Nosaltres no som ni volem ser jutges de res. L’única cosa que sempre hem demanat i seguirem demanant, és informació i transparència. Ens indigna la informació esviaixada que sempre ens arriba per part de l’alcalde i aquest ha estat, un exemple més, d’aquest tipus de comportament. Ens avergonyeix haver de ser nosaltres qui treu a la llum pública denúncies sense resposta registrades a l’Ajuntament els anys 97 i 98 que fan referència a aquest cas concret”.
En referència al fet que indica que s’hi feien obres sense permís municipal, ha manifestat que “Això sembla, i de ser cert, aquest és un fet molt greu, però nosaltres en això no hi entrem; aquesta és una feina dels tècnics corresponents. El que si ens preocupa és que denúncies com les del 97 i 98 i d’actuals que van en la mateixa línia, no siguin preses en consideració per l’alcalde, posant de manifest, una vegada més, la seva inoperància i desídia envers temes tant importants com, per desgràcia s’ha demostrat que és aquest.


Finalment, interpel.lat sobre la possibilitat que en el proper ple de l’Ajuntament ERC demani la dimissió de l’alcalde, Madrid ha respost: “Hi ha raons més que suficients que demostren la seva manifesta incapacitat per governar aquest municipi, però és un tema que no puc decidir jo sol. Aquest proper ple, que no oblidem demanem amb caràcter informatiu, ens marcarà les directrius que haurem de seguir i en funció de les explicacions de l’equip de govern, decidirem, si s’escauen, quines resposabilitats polítiques demanem i a qui”.