Arenys de Mar

Notícia

Des d'Esquerra Republicana veiem amb la mateixa preocupació la ingenuïtat, la inexperiència i la desídia del govern CiU-PP-Acero que el tacticisme del PSC per vendre cara la seva entrada al govern costi el que costi al municipi i tingui les conseqüències que tingui

Annabel

Un dels punts més controvertits del Ple del passat dimecres dia 15 va ser, sens dubte, aquell que va fer que el govern perdés la segona votació de la nit, la que feia referència al contracte amb l'empresa COMSA. Si en el darrer apunt us explicàvem que el govern havia perdut la primera votació a causa de la manca de previsió i d'interès a negociar malgrat estar en minoria, en aquest cas s'hi va afegir un altre problema: el sorprenent vot final del PSC, que s'havia abstingut a la comissió informativa. Ramon Vinyes va acabar la seva intervenció amb aquestes paraules: “A nosaltres ens sap molt de greu perquè ens volíem abstenir, però la intervenció del regidor Àlex Acero ens ho posa molt complicat.”

Si bé és cert que en la seva exposició al ple la regidora d'Esquerra, Annabel Moreno, va anunciar una abstenció, el posicionament dels grups s'estableix a la comissió informativa que es fa una setmana abans que tingui lloc el Ple. Allà, el seu vot va ser negatiu per diverses qüestions que crèiem que es podien millorar en el contracte. Pensant, però, que el PSC mantindria l'abstenció que havia manifestat a la comissió informativa i que el govern tindria assegurat el suport suficient perquè la votació prosperés malgrat la nostra oposició, la regidora d'Esquerra va voler tenir un gest de deferència cap a les atencions i la bona predisposició de la regidora Belén Quintero (PP) i en la seva intervenció va optar per anunciar una abstenció. En veure el canvi sobtat del PSC, però, el nostre vot passava a ser determinant perquè la votació prosperés. Si haguéssim mantingut l'abstenció anunciada com a mera deferència s'hauria donat la paradoxa que l'acord hauria prosperat gràcies al vot de la nostra regidora, que de fet hi havia mostrat la seva oposició a la comissió informativa. És per això que vam decidir finalment mantenir el vot negatiu.

Per tant, malgrat la intervenció de l'alcalde Fors plena de retrets cap a Esquerra Republicana, que es pot veure al vídeo que en va enregistrar Ràdio Arenys, el que ens estranya és que una intervenció del regidor Acero fos suficient perquè el PSC decidís votar que no quan sembla que tenia acordat abstenir-se. Pensem que la decisió no té gaire consistència ni gaire fonament si no és que obeeix altres intencions. Com tothom sap, fa mesos que Arenys de Mar té damunt la taula la possibilitat que el PSC entri al govern de CiU, PP i Acero. Una intervenció del regidor Santiago Fontbona en el vuitè punt de l'ordre del dia en què recordava a l'alcalde que si governava en minoria era perquè ell havia triat aquesta opció ens fa pensar que el PSC continua tenint l'objectiu d'entrar a govern, però que abans de fer-ho vol que quedi clar que el govern Fors els necessita.

El PSC vol vendre cara la seva entrada a govern, vol fer paleses les febleses d'un govern en minoria, la necessitat d'un pacte estable amb algun soci que li asseguri la majoria i la governabilitat, vol arrossegar Fors a una posició de debilitat extrema en què trobar un soci sigui una necessitat vital. Amb quina finalitat? Amb la finalitat de tenir més força per poder negociar l'entrada a govern. El pacte CiU-PSC seria difícil de digerir per a moltes persones i es veuria com un pacte per la poltrona. Amb aquesta estratègia, el PSC pretén disfressar-lo de necessitat per aparèixer, als ulls de la seva assemblea i del poble en general, com la millor solució per al problema. Tant els fa si per assolir aquest objectiu es deixa de fer la recollida selectiva de brossa porta a porta a tot el municipi, si es deixa de fer una obra en un tram de la Riera o si s'ha de convocar un altre ple extraordinari, amb les despeses que això ocasiona al municipi, per tornar a votar allò que ells han tombat.

Des d'Esquerra Republicana veiem amb la mateixa preocupació la ingenuïtat, la inexperiència i la desídia del govern CiU-PP-Acero que el tacticisme del PSC per vendre cara la seva entrada al govern costi el que costi al municipi i tingui les conseqüències que tingui. Continuarem treballant amb l'objectiu que al 2015 ni els uns ni els altres no governin Arenys de Mar i demanem a la gent d'Arenys que ens hi ajudi reforçant el nostre projecte renovat.