Arenys de Mar

Notícia

Avui fa nou mesos exactes del Ple en què Estanis Fors Garcia va ser investit alcalde d'Arenys de Mar. Iniciem una sèrie d'apunts en què en farem balanç. A cada apunt ens ocuparem d'un mes

L'Ajuntament d'Arenys de Mar
L'Ajuntament d'Arenys de Mar

Avui fa nou mesos exactes del Ple en què Estanis Fors Garcia va ser investit alcalde d'Arenys de Mar. Anem cap al primer any de mandat i la gent d'Esquerra Republicana no en podem fer una valoració gaire positiva. Si bé en algunes regidories es va fent una feina discreta, modesta i constant que agraïm, no és pas el to general del mandat, que es caracteritza sobretot per la manca de lideratge de l'alcalde, per les errades derivades de la deixadesa o la imperícia, per la manca de seriositat, per la improvisació constant, etc. Iniciem una sèrie d'apunts en què farem balanç d'aquests primers nou mesos de govern d'Estanis Fors i el seu equip. A cada apunt ens ocuparem d'un mes i us recordarem el que va ser actualitat en la política municipal des del punt de vista d'Esquerra Republicana: la investidura, la formació de govern, els plens, les declaracions... El repàs ens ajudarà a veure on som i a intuir cap on anem i què pot passar els propers mesos. No som gaire optimistes quant a l'evolució del govern, però procurarem continuar fent una oposició responsable amb els ulls posats en el 2015. Us proposem, doncs, un repàs d'aquests nou mesos transcorreguts a través de les publicacions al nostre web i als blocs de la gent d'Esquerra.


Juny de 2011: primera alcaldada i primers indicis de desgovern

L'11 de juny mateix us presentàvem la nostra regidora després que Jordi Pera renunciés a l'acta en favor de la renovació al partit arran dels resultats de les municipals. Una renovació que, per cert, es va produir també en l'àmbit nacional amb el president Oriol Junqueras i la secretària general Marta Rovira. Quatre dies després us anunciàvem el naixement del perfil de Twitter @ERCArenysdeMar. Avui ja som el partit amb més seguidors a Arenys de Mar (prop de 400) i el perfil @Esquerra_ERC s'ha proposat tenir 10.000 seguidors el 14 d'abril. Aquell mateix mes obríem també canal a YouTube. El canal acumula més de 2.000 reproduccions dels vídeos que hi hem penjat. Aquest creixement a les xarxes socials és un reflex d'un creixement que també sembla estar-se produint al carrer si mirem diverses enquestes que han anat apareixent els darrers mesos. Feta la renovació, doncs, Esquerra Republicana ha començat la remuntada. El nostre objectiu inicial de reforçar-nos des de l'oposició s'està acomplint.

Ben aviat la regidora va denunciar el tarannà de l'alcalde en un apunt a Arenyautes en què evocava un record d'infantesa. L'alcalde cridava els partits a formar govern sense propostes concretes i d'una manera ben poc seriosa. Alguns, com el regidor Acero, ja tenien decidit que volien la Regidoria de Comerç “peti qui peti”, com deia Marc Soler en aquest apunt., encara que fos pactant amb CiU i PP en nom de Solidaritat i Reagrupament i negant tant el pacte com la condició de regidor de govern. Soler demanava que anomenéssim les coses pel seu nom. Al juny, per cert, també va haver-hi manifestacions en defensa de la sisena hora a Primària a les quals Esquerra va donar suport, tal com vam explicar en aquest apunt del dia 22, en aquest altre del dia 28 i en aquest vídeo que en recollia imatges.