Arenys de Munt

Totes les notícies

ERC D’ARENYS DE MUNT FA BALANÇ DELS TRES ANYS DE MANDAT MUNICIPAL

L'acte d'ERC es va dur a terme sota el lema "Tres anys construint l'alternativa de govern" i vam fer una anàlisi de les activitats del conjunt de regidories de l’ajuntament d’Arenys de Munt. Del conjunt d’aportacions de la trentena d’assistents a la trobada, la secció local d’ERC va prendre bona nota de qüestions relacionades amb el Pla Especial de Patrimoni, la utilització de leds per a l'estalvi energètic, la conveniència de no augmentar l'IBI, el control de la despesa en personal, el control de presència dels treballadors de l'ajuntament, etc. L’opinió unànime de què capitalitzar el cànon de l'aigua fins el 2035 per a poder pagar la despesa corrent només d'aquest any 2010 és un disbarat, va corroborar el posicionament que ERC ha mantingut des que AM2000 i CiU van proposar tancar el pressupost municipal 2010 d’aquest manera tan injusta. No hauríem d’haver arribat mai a aquesta preocupant situació financera a l’ajuntament, però l’equip de govern porta anys estirant més el braç que la màniga i ara la situació ha esdevingut insostenible. Arribats aquí, a la pregunta de què faria ERC per a quadrar el pressupost 2010, la nostra resposta va ser clara: retallar la despesa de personal, que actualment és de 2.735.398 € i s'emporta el 35% del pressupost municipal, estalviar en despesa de llum, gas i telèfon, que actualment costa 435.550 €, i estalviar en la recollida de brossa, on dediquem 636.306 €. Abans d'hipotecar els futurs ajuntaments durant 25 anys, des d'ERC considerem que és millor reduir la freqüència del servei de recollida d'escombraries. Segur que és impopular que un dia a la setmana no es passin a recollir la brossa a Arenys de Munt, però molt pitjor és que AM2000 i CiU tanquin fictíciament el pressupost 2010 amb el cànon de l'aigua que ha de cobrar l'ajuntament fins el 2035. La secció local d’ERC d’Arenys de Munt agraeix la presència i participació dels representants d’associacions i entitats, i dels veïns i veïnes que van assistir a l’acte de balanç dels tres anys de mandat municipal.

ERC D’ARENYS DE MUNT CELEBRA QUE EL GOVERN DE LA GENERALITAT DESTINI 816.000 € AL POLIESPORTIU D’ARENYS DE MUNT

El grup municipal d’ERC d’Arenys de Munt celebra que, tot i no haver-se dut a terme la convocatòria del PIEC, el Govern de la Generalitat hagi fet efectiva la subvenció que estava condicionada a aquesta convocatòria segons el conveni signat pel representant del Consell Català de l'Esport, Toti Mombrú i l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra el 9 de gener de 2008. El portaveu del grup municipal d’ERC, Joan Rabasseda, ha mantingut en els últims mesos diverses reunions amb el responsable de Representació Territorial de l'Esport a Barcelona, Toti Mumbrú, per tal d’insistir en la necessitat de trobar finançament per al poliesportiu d’Arenys de Munt. El conveni firmat el 2008 especificava que l’aportació econòmica es faria efectiva d'acord amb les disponibilitats pressupostàries del Consell Català de l'Esport dins el període 2008-2011 i, finalment, ha estat possible concretar-la aquest mes de juliol.

ERC, PSC i REPRESENTANTS DE LES URBANITZACIONS D’ARENYS DE MUNT PORTEN EL PRESSUPOST MUNICIPAL 2010 AL TRIBUNAL DE COMPTES

En el ple del passat 13 de juliol, l’equip de govern d’Arenys de Munt va aprovar el pressupost 2010 amb 7 vots a favor (AM2000 i CiU), i 6 vots en contra (ERC, PSC i CUP). La interventora municipal ha informat de la disconformitat d’aquest pressupost, i l’equip de govern d’Arenys de Munt ha desestimat totes les al•legacions econòmiques presentades. Per tal de quadrar el pressupost de l’any 2010 falta aproximadament un milió d’euros. AM2000 i CiU equilibren el pressupost amb la previsió d’un ingrés de 1.008.426 € en concepte de cànon per a la concessió del servei d’aigües fins l’any 2035. Preveuen capitalitzar el cànon de l’aigua dels propers 25 anys i gasten 890.000 € a poder pagar la despesa corrent només d'aquest any 2010. A data d’avui, la concessió del servei d’aigua que permet equilibrar el pressupost 2010 està pendent de licitar. El calendari és important, una sentència que arribés un cop exhaurit l’any 2010 no tindria pas el mateix efecte i, per això, quinze dies després de l’aprovació definitiva del pressupost, ERC, PSC i els representants de les urbanitzacions citades ja han tramès al Tribunal de Comptes la documentació necessària per intentar aturar el pressupost 2010.

TRES ANYS CONSTRUINT L'ALTERNATIVA DE GOVERN

Joan Rabasseda, portaveu del Grup Municipal d’ERC, regidors del grup municipal, companys i companyes de l'executiva local, exposaran la tasca d'Esquerra a l'Ajuntament els darrers tres anys de mandat, 2007-2010. Acabat s'obrirà una roda d'intervencions amb la participació del públic assistent. T'HI ESPEREM!

MOCIONS, PRECS I PREGUNTES AL PLE DEL 3 DE JUNY

MOCIONS al Ple del 3 de juny de 2010 1. Moció per a què els plens no s’allarguin més enllà de les 12 de la nit, i es convoqui una nova sessió que inclogui els punts de l’ordre del dia pendents. Clica aquí per baixar-te la Moció. 2. Moció per a la revisió dels criteris de funcionament del servei de bus d’Arenys de Munt, per tal que s’adapti millor als horaris de trens i altres millores. Clica aquí per baixar-te la Moció. PREGUNTES al Ple del 3 de juny de 2010 Clica aquí per baixat-te les preguntes i precs. 1. Sobre l’ordenança dels locals de lliure concurrència, que l’Equip de Govern es va comprometre a elaborar arran la polèmica del centre de culte al Pi Gros. 2. Sobre per què es va contaminar l’aigua de les dutxes del nou poliesportiu durant el mes d’abril. 3. Sobre les condicions en què els equips esportius d’Arenys de Mar utilitzen el nou poliesportiu. 4. Sobre la situació amb què es troba l’Hotel d’Entitats, ja que fa mesos que es va anunciar que era de titularitat municipal. 5. Sobre qui es fa càrrec de les despeses que genera la utilització de les instal•lacions de Can Borrell per part de l’empresa privada d’ambulàncies SAMUR. PRECS al Ple del 3 de juny de 2010 Clica aquí per baixat-te les preguntes i precs. 1. Per a què es dugui a terme el compromís de l’ajuntament d’oficialitzar l’escut d’Arenys de Munt. 2. Per a què s’endreci l’edifici del Sindicat i es treguin els vidres que poden caure al carrer. 3. Per a què s’arrangi el camí del cementiri, on ha augmentat molt el trànsit per causa de les obres de la Riera. 4. Per a què se supervisi la seguretat de les obres i no es repeteixi l’escena dels ferros desprotegit al pati del CEIP Sobirans.

ERC S'OPOSA A LA GRAN SUPERFÍCIE COMERCIAL

Només l’Equip de Govern ha impulsat la implantació d’una gran superfície a la UA-15 i el canvi d’emplaçament del Mercat Municipal. L’alcalde diu que “ha estat una decisió del Ple”. La realitat és que, en el Ple, l’oposició sempre ha votat en contra. I el portaveu de CiU, no diu res. Acta 11/2009 Ple del 10/12/2009. Punt 5: PROPOSTA D’APROVACIÓ INICIAL DEL CONVENI URBANÍSTIC PER A LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU MERCAT MUNICIPAL I PLACES D’APARCAMENT A LA UA-15, AMB ACCÉS A TRAVÈS DE LA UA-14. ERC diu: “...per un costat parlem de mesa anticrisis, d’economia de proximitat, de participació ciutadana, etc. i presenten un projecte com aquest sense comptar amb ningú. Què li semblaria Sr. Alcalde si vostè tingues una botiga o fos un paradista del mercat municipal i no sabés quin futur li espera?” “...Senyors de l’equip de Govern, algun dia pensen vostès com estan deixant el poble? On es l’estudi de la viabilitat de l’operació? En sortim guanyant? Hi haurà beneficis? En quin temps?...” “La regidora Sra. De la Iglesia diu que són conscients que es necessita un nou mercat, però que abans s’havia de parlar amb la gent implicada i no estan d’acord amb que es porti a Ple d’avui per demà. Recorda que el mercat estava previst a la UA14, en terreny públic, i ara no”. Acta 5/2010 Ple del 23/03/2010. El regidor Sr. Rabasseda, diu “…Des del 2006 que es va exposar al públic han passat molts anys i ara, en la recta final del mandat, ens presenten un projecte que modifica la unitat d’actuació en la qual s’executa, que no ha estat debatut amb les parts implicades, com els comerciants, que s’ha treballat amb moltes presses i té molts punts dèbils…” “...Aquesta proposta rebutja la feina feta des del 2006 per GUSAM”.