Arenys de Munt

Totes les notícies

La voluntat del poble

Documental divulgatiu sobre el procés de soterrament i urbanització superficial de la riera d'Arenys de Munt.   Per poder-lo visualitzar cliqueu aquí

Els valors republicans

Vídeo de presentació d'Esquerra Arenys de Munt per la campanya de les eleccions municipals 2015. Volem subratllar els valors republicans en la política local.  Col·laboren a prestigiar la política local i fan públic el seu compromís amb l'esquerra, amb la república i amb Catalunya.   Si el voleu visualitzar cliqueu aquí.   

EXPERIÈNCIA I RENOVACIÓ A LA LLISTA D’ERC PER A LES MUNICIPALS

En el decurs del Sopar de República, la commemoració del 84è aniversari de la proclamació de la República Catalana en la que han participat més de 150 persones, ERC d’Arenys de Munt ha presentat llista electoral per a les properes eleccions municipals, una llista que combina la continuïtat dels regidors i regidores de govern que han impulsat la transformació i millora d’Arenys de Munt en els últims anys amb la incorporació de joves i de persones de totes les edats fortament implicades en el teixit social arenyenc.   La llista electoral republicana amb 23 candidats i candidates incorpora 11 persones independents, independentistes i implicades en la vida arenyenca. Aquesta llista combina l’experiència dels regidors i regidores al govern municipal amb l’empenta i compromís dels joves que formen part dels primers llocs a la  llista, i representa una renovació del 57% respecte a la candidatura 2011.   Com ha destacat l’alcalde i cap de llista Joan Rabasseda, “tenim un bon planter, gent preparada per encapçalar el projecte republicà arreu de la llista, des dels primers llocs fins a la llista de suplents” i en el seu parlament ha manifestat la satisfacció d’ERC d’Arenys de Munt per la feina feta al govern municipal, per la composició de la llista electoral i, en clau nacional, pel fet que la independència comença als ajuntaments. Tots els membres de la llista electoral han estat presentats pel periodista Marc Colomer, conductor de l’acte en el marc d’una acurada posada en escena sota el lema republicà “#FemPobleFemPaís”, i el diputat al Congrés Joan Tardà ha apel·lat en el seu parlament a la importància de les polítiques socials i ha felicitat a la gent d’ERC d’Arenys de Munt per la feina feta i per la qualitat del seu treball. El vídeo “Els valors republicans”, que ha estat presentat en el decurs del Sopar, ha fet posar la pell de gallina a molts assistents.   Els tres eixos de la campanya republicana són “Arenys de Munt cohesionat”, “Arenys de Munt emprenedor” i “Arenys de Munt sostenible”, i subratlla la importància dels valors en la política.

Esquerra d'Arenys de Munt fa pública la candidatura per a les Eleccions Municipals

Vint-i-tres persones d'Arenys de Munt, amb empenta, il·lusió, i ganes de fer d'Arenys de Munt un poble millor dia rere dia. Un equip que combina la saviesa de la veterania i l'impuls de la joventut. Un grup de gent que no perd de vista cap dels principis republicans que ens mouen. Totes 23 persones integraran la llista d'Esquerra a Arenys de Munt, encapçalada per l'actual alcalde, Joan Rabasseda. Repeteixen a la llista els actuals regidors Tònia Vila, Josep Sànchez i Marta de la Iglesia, que aposten per seguir tirant endavant quatre anys més l'obra de govern iniciada el 2013. Estaran acompanyats de gent amb llarga trajectòria a Esquerra, que ostenten càrrecs actualment a la Secció Local, però sobretot hi ha gent nova, pencaires, responsables, amb idees fresques i pràctiques. Hi ha gent de totes les edats, des de noies de 19 anys fins a “joves” de 70 i pocs anys, passant per joves de 25, 29, 30, 31 anys... i homes i dones de 40, de 50 i de 60 anys. Tots són persones compromeses amb el poble i amb el projecte republicà, actives en entitats de tots els àmbits, i gent que no s'arronsa ni s'arronsarà per defensar el procés d'independència del país. Un equip que il·lusiona i fa mirar encara amb més optimisme el futur del nostre poble. El dia 18 d'abril es presentarà la llista electoral de cara als comicis municipals del proper 24 de maig. Serà durant el Sopar de la República, i es coneixerà l'ordre en què aniran les diferents persones a la llista electoral. El Sopar de la República serà a la Sala Municipal a partir de les 9 del vespre, i ens hi acompanyarà el Diputat al Congrés espanyol, Joan Tardà.  

Presentació del cap de llista d’ERC Arenys de Munt Municipals 2015

Presentació del cap de llista d’ERC Arenys de Munt el divendres 25 de juliol a les 9 del vespre Exteriors de la Masia Can Borrell. Vine a gaudir amb nosaltres d'una nit d'estiu, amb música en directe i un petit refrigeri, i coneix al nostre candidat. Amb la presencia i parlaments dels diputats d'ERC al parlament de Catalunya Marta Vilalta i Pere Aragonès.

Aprovada la moció per cedir el padró municipal per a la consulta del 9 de novembre

En ple del 13 de febrer passat, el grup municipal d’ERC a l’ajuntament d’Arenys de Munt va presentar una moció per a demanar la cessió del padró municipal per a la consulta del proper dia 9 de novembre.  La moció va ser aprovada amb els vots a favor de ERC, CIU i CUP, l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP. Arenys de Munt ha estat poble pioner en les consultes per a la independència de Catalunya. Enguany celebrarem el cinquè aniversari de la celebració de la primera consulta sobre la independència del nostre país. El 9 de setembre de 2009 a Arenys de Munt es va iniciar un camí cap a l’alliberament nacional, i després d’anys de treball i complicitats entre la societat civil, entitats i partits polítics, hem estat capaços d’assolir una compromís comú; la celebració la consulta del 9 de novembre de 2014. Per aquest motiu, i davant la previsible negativa del govern espanyol a una consulta autoritzada, és important que des l’administració més propera als ciutadans, els ajuntaments, col•laborem amb el govern de la Generalitat perquè el proper nou de novembre les catalanes i els catalans puguem exercir el dret democràtic a decidir el futur del nostre país. El suport de la moció presentada per ERC referma el compromís del poble d’Arenys de Munt amb el país. Catalunya és sobirana per decidir el seu futur, així com les relacions que vulgui establir amb els altres pobles d’Europa i de la resta del món. Arenys de Munt a 20 de febrer del 2014

Decàleg de prioritats del Pacte pel poble d'Arenys de Munt

L’acord assolit entre ERC, CIU i PSC, centrat en el bé comú i l’interès general, respon a la necessitat de donar solucions a temes prioritaris pel futur del nostre poble, que només un govern de consens representatiu i d’àmplia majoria pot encarar amb garanties d’èxit. Les prioritats de l’acord recollides en el Pacte pel poble d’Arenys de Munt es resumeixen en els següents punts: 1. Treballar amb convenciment per prioritzar la urbanització superficial de la Riera, respectant les votacions al respecte anteriors. 2. Reduir el número d’empreses públiques municipals, tot buscant el millor rendiment de l’administració local, i reduir el nombre de gerents. 3. Mancomunar serveis amb altres pobles per abaratir el cost dels serveis que es poden prestar més eficientment de forma mancomunada. 4. Millorar la neteja i l’endreça del poble. 5. Impulsar el planejament urbanístic a UA14 i UA15 (zona rial Bellsolell). 6. Derogar la sistemàtica vigent de subvencions a entitats i associacions, i canviar-la per un procediment, que sigui més just, àgil, equitatiu, i menys burocratitzat. 7. Redreçar la política d’enllumenat, encendre més fanals a la via pública de nit aplicant el sentit comú. 8. Aplicar una política comunicativa a l’Ajuntament objectiva, que atengui a la pluralitat del consistori i del poble. Millorar l'accés a la informació municipal. 9. Posar recursos per crear ocupació, i fomentar les iniciatives empresarials encaminades a crear llocs de treball. 10. Impulsar la participació ciutadana amb noves fórmules i obertes al conjunt de la ciutadania, així com reforçar les polítiques d’àmbit social i les d’igualtat.