Arenys de Munt

Totes les opinions

Josep Sànchez

Turisme de qualitat, turisme MICE

MICE sona a paraula sofisticada, almenys per als profans de la matèria –Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions-. No cal ser un expert per intuir que no estem parlant de turisme massificat low cost.  Recentment Arenys de Munt hem acollit a Castell Jalpí la primera Jornada del Turisme MICE del Maresme de la ma del Consorci Turisme Maresme i agents destacats del sector turístic, una molt bona notícia, i té molt de mèrit en el nostre poble en el qual l’activitat turística encara no té un pes rellevant en l’economia local, però tot arribarà.

Joan Rabasseda

La importància de la política

La importància de la política

En aquesta primavera electoral intensa, manifesto el meu desig de què per a les eleccions municipals visquem una campanya electoral amb debats serens, basats en arguments i dades objectives, i sense escoltar representants polítics que consideren veritats les seves opinions. La veritat depèn del punt d’observació i de l’instrument amb es fa servir per mesurar-la. Les opinions, totes són respectables.

Josep Sànchez

El centre cívic no és un hotel d’entitats, és molt més que això

És un espai de referència per a dinamitzar l’economia local, donant suport a nous emprenedors que vulguin engegar projectes professionals de manera col·laborativa o individual. És una aula de música dimensionada amb les característiques acústiques òptimes per a permetre que més de 150 alumnes pugin gaudir de les seves instal·lacions per a formar-se de manera adequada. És una aula de plàstica per a fer cursos de pintura i per a la realització d’obres artístiques amb tècniques variades.

Josep Sànchez

Pensament estratègic, una rara avis en política local

Pensar en clau estratègica Albert Calderó en el seu article “Pla estratègic turístic local: de la planificació trivial a la gestió estratègica local de la coalició turística” aporta una definició crec que molt clarificadora, defineix la planificació estratègica feta malament com la planificació estratègica trivial[1]. De fet, aquest concepte de la trivialitat en la política local i segurament extensible a altres nivells de l’administració supramunicipal, és encara un fet que predomina, fins i tot altres institucions molt implicades en donar suport als plans estratègics, reconeixen que la reflexió estratègica no és encara una pràctica habitual en les institucions públiques[2].

Josep Sànchez

No tinc por

La nit de divendres vaig rebre un missatge al mòbil. Un veí d’Arenys de Munt m’informava sobre la darrera nota de premsa publicada al web de l’ajuntament “L’alcalde insta ERC a rectificar públicament per haver manipulat informació amb l’ànim de confondre els arenyencs”. Ahir, mentre estava a la trobada municipalista d’ERC a Lloret de Mar, vaig rebre un nou sms amb la foto dels cartells que ha penjat l’ajuntament en els quals se’ns insta a rectificar en un termini de tres dies.

Joan Rabasseda

El dret a presentar mocions al Ple

Aquest cap de setmana assisteixo a un trist debat municipal amb cartells amunt i avall. "L'alcalde ens limita el dret a presentar mocions als Plens de l'ajuntament" és l'opinió d'ERC i, evidentment, no és una opinió sense solta ni volta. Amb la nova sistemàtica de regulació del Ple, les mocions que es van presentar el mandat 2007-2011 serien admeses ara? La resposta, des del meu punt de vista, és que no.

Joan Rabasseda

Amb el grup municipal i la secció local reforçats, comencem a treballar des de l'oposició!

Avui a Arenys de Munt hem pres possessió els dos regidors i les dues regidores d’ERC. Una forta abraçada a la Tònia, la Marta i en Josep, i a tota la “penya” republicana! Per imperatiu legal hem promès unes quantes coses, però tenim clar que la soberania és el poble. Per imperatiu dels fets estem a l’oposició, però tenim clar que hem de continuar servint a Arenys de Munt des del rigor, la transparència i la feina ben feta.

Joan Rabasseda

Portes obertes a la mesquita del carrer Sant Jordi

Un any després de la polèmica inicial, la mesquita del carrer Sant Jordi ha fet la primera tarda de portes obertes. Després de l’enrenou que va ocasionar a Arenys de Munt aquest centre d’oració, calia anar-hi. Hi hem anat quatre representants d’ERC i hem dinamitzat el debat. Era una bona oportunitat de conèixer en primera persona més gent del col·lectiu musulmà i per debatre per què el dret fonamental de llibertat religiosa és sovint massa polèmic.

Joan Rabasseda

Pressupost 2010 al Tribunal de Comptes i al·legacions a la proposta de la gestió integral de l'aigua

Joan Rabasseda i Ferrer<br>Portaveu del grup Municipal

El passat 29 de juliol, ERC, PSC i els representants de les urbanitzacions Mas Gabana (Urb. Sta. Rosa dels Pins), Aiguaviva i l’Ajup vam posar en coneixement del Tribunal de Comptes el pressupost 2010 de l’ajuntament d’Arenys de Munt, per a que determini si és legal. Avui des d'ERC hem presentat al·legacions al canvi gestió del servei integral d'aigua potable i clavegueram a Arenys de Munt.