ERC Badalona

Notícia

ERC Avancem-MES i Guanyem Badalona en Comú en suport als veïns del Progrés afectats pel fons d’inversió immobiliària LazoraEl passat mes de juliol el fons d’inversió Lazora va adquirir un complex de blocs de pisos al barri del Progrés que es trobaven en mans de Solvia, empresa del Banc Sabadell. El complex de blocs que es troba al carrer Indústria conté unes 100 llars en lloguer que ara es troben amenaçades per l’estratègia especulativa de Lazora.

El fons d’inversió immobiliària ha començat a notificar als veïns i a les veïnes que han de renovar contracte un augment dels lloguers de prop del 80% situant-los entorn als 1.800 i els 1.900€.

A mitjans de setembre els veïns afectats es varen posar en contacte amb la Plataforma Sant Roc, el Sindicat de Llogaters i els Grups Municipals d’ERC Avancem-MES i Guanyem Badalona en Comú després de no haver rebut resposta per part de l’alcalde Álex Pastor. Els dos primers van iniciar l’assessorament als llogaters, mentre que els dos grups polítics al Ple municipal han iniciat la feina per presentar una moció al proper Ple d’octubre en reprovació del fons d’inversió immobiliària, Lazora.

El grup republicà mostra la seva preocupació pel desemparament de la ciutadania davant d’aquest fons especulatius que ja han actuat en altres municipis com per exemple Sant Joan Despí. En aquest cas, la feina conjunta dels veïns i de les veïnes amb diverses administracions - un Ajuntament liderat per un alcalde socialista - va aconseguir frenar l’augment dels lloguers que pretenia el fons d’inversió.

ERC Avancem-MES reclama que el govern municipal posi a disposició de les persones afectades tot el suport polític i administratiu per fer front un problema que pot conduir a un augment del preu dels lloguers a tota la zona.