ERC Badalona

Notícia

Els grups d’ERC Avancem-MES i de JxC portaran una moció de reprovació de l’alcalde al següent ple municipal per vulnerar la privacitat de les seves dependències a l’Ajuntament

El passat divendres 18 d’octubre, una assessora política i una funcionaria del govern municipal van entrar a les dependències dels grups d’ERC Avancem MES i Junts per Catalunya.

L’acte, però, no va ser comunicat prèviament, per part del govern municipal, a cap representant dels respectius grups i es va procedir a entrar als despatxos sense la presència de cap regidor ni assessor dels mateixos.

El grup republicà considera que es tracta d’un fet d’extrema gravetat que vulnera els drets de privacitat dels grups polítics municipals, dificultant, a més, la tasca que ha de dur a terme l’oposició.
Considera una irregularitat flagrant aquesta forma de procedir i expressa la seva indefensió davant d’aquests fets. Per això, traslladarà, novament, aquesta situació als seus serveis jurídics.

D’altra banda, si el govern pot irrompre quan vulgui, sense previ avís ni presència de representants electes ni assessors als espais dels grups municipals, això representa un precedent no desitjable en un marc institucional democràtic i de dret, ja que es pot utilitzar de forma partidista i arbitrària quan el govern ho consideri convenient. A més els despatxos dels grups municipals contenen documentació sensible i confidencial utilitzada per les organitzacions polítiques que els ocupen.

Es tracta d’una acció condemnable i políticament reprovable que atempta contra la llibertat política i democràtica dels grups municipals amb representació al Ple. Així com d’una forma de procedir barruera i deslleial per part del govern municipal, que ni tan sols s’ha disculpat formalment.

També cal destacar la opacitat i manca de transparència en tot el procés. Un manera de fer, malauradament, ja habitual en aquest govern. El fet que els membres del grup d’esquerra s’assabentessin de l’entrada al seu grup municipal a través de la premsa ho expressa amb prou claredat.

Per tot això ERC Avancem-MES i JxC portaran una moció al proper Ple d’octubre on es demanarà la reprovació de l’alcalde Álex Pastor.