ERC Badalona

Notícia

ERC i Jovent Republicà de Badalona manifesten la seva preocupació per la situació del Centre Parroquial Sant JosepERC i Jovent Republicà de Badalona, manifesten la seva preocupació per la situació actual del Centre Parroquial Sant Josep, que afecta tant al bar com a les seccions esportives de bàsquet, hoquei i patinatge.

El Sant Josep és un actor important per al barri i per al conjunt de la ciutat, que ha desenvolupat, durant dècades, una funció cohesionadora a nivell social, que ha estat fonamental.

A banda de l’activitat esportiva d’excel·lència que s’hi practica, l’equipament ha estat referent d’activitats culturals diverses que han contribuït decisivament a l’enriquiment del teixit associatiu del barri i de bona part de la ciutat de Badalona. En aquest sentit, el jovent hi ha pogut desenvolupar activitats alternatives a l’oci nocturn convencional, essent referent en cultura, lleure, oci alternatiu i esport. Badalona pateix una manca d’equipaments on els joves puguin tenir accés a la música i la cultura, més enllà de l’oci de borratxera. Per això és important garantir l’activitat que es duia a terme en el centre parroquial Sant Josep.

ERC i Jovent Republicà posen de manifest la inacció de l’arquebisbat, propietari del centre; deixant degradar l’equipament durant dècades. Aquesta ha estat una actitud irresponsable que ha portat a les actuals deficiències de les instal·lacions.

Des de les organitzacions republicanes entenem que cal continuar treballant per tal de facilitar una solució que permeti la continuïtat de les activitats que s’han desenvolupat fins ara en el Centre Parroquial, d’acord amb l’arquebisbat. Així mateix, consideren que tant les activitats esportives com les lúdiques i culturals perdrien sentit si s’apartessin del barri, en tant que la funció cohesionadora de l’entorn és essencial i cal tenir-la molt en compte de cara a les futures decisions que es prenguin al respecte.

Finalment, ERC i Jovent Republicà, insten al govern municipal, a l’arquebisbat i als clubs esportius que hi han desenvolupat la seva activitat, a treballar per trobar la millor solució possible per al Sant Josep. Una solució que garanteixi la continuïtat de la funció social del centre, tant per al barri com per al conjunt de Badalona.
Mots clau
: Sant Josep