ERC Badalona

Notícia

ERC Avancem-MES porta al ple municipal la mala situació de les biblioteques de Badalona i demana una resposta ràpida

                                                                             El grup municipal d’ERC Avancem-MES demana al govern del PSC i Badalona en Comú que actualitzi el Pla de Biblioteques 2011-2015 i que es posi en marxa un pla de xoc per solucionar el mal estat dels edificis municipals on hi ha les biblioteques de la ciutat, i que, des de fa uns mesos han obligat a tancar equipaments en dos períodes i que perjudiquen el comfort, i en alguns casos la seguretat, de treballadors i públic usuari.

El grup republicà exigeix igualment que es dugui a terme el manteniment pertinent, amb previsió i planificació per tal que no es tornin a produir tancaments de biblioteques públiques de la ciutat a causa de no complir els requisits mínims ni per als usuaris/es ni per als treballadors/es.

Aquestes dues demandes formen part de la moció que ERC-Avancem MES porta al ple de dimarts 28 de gener, atenent la petició que el grup de voluntàries que s'encarreguen dels clubs de lectura i que, de fet, prendran la paraula en la mateixa sessió. ERC demana que es garanteixi que les voluntàries dels clubs de lectura puguin desenvolupar correctament la seva tasca a les biblioteques públiques de la ciutat, tal i com pertoca.

La moció recull la descripció que fan les persones voluntàries sobre la situació dels equipaments:

La biblioteca de Can Casacuberta, ha hagut de tancar les portes perquè la Diputació no ha permès que el seu personal treballi sense mesures d’emergència adequades. Tot i que en pocs dies s’ha tornat a obrir, encara que la calefacció no funciona i la temperatura de la sala de lectura és d’11 graus. La biblioteca de Pomar és en una sala molt petita i l’espai que es destina a fer el club de lectura és molt reduït. Ha hagut de tancar algun dia per falta de personal, no té calefacció, i els lavabos no sempre funcionen.

Altres biblioteques, com la de Sant Roc o Llefià o Lloreda, també han tancat algun dia per falta de personal, manca de calefacció i mal funcionament dels seus equipaments. Fins i tot, algunes bilioteques, tenen problemes d'acceptabilitat, en tant que les persones que van amb cadira de rodes, per exemple, no poden pujar a la sala de lectura.

El CRAD (el Centre de Recursos i Assessorament per a les Dones) situat a l’edifici de l’antic escorxador, també mostra diversos inconvenients per als eu normal funcionament. Així, les usuàries se’n van a mig taller pel fred que fa i les treballadores van amb abric. La calefacció està espatllada i l’aire condicionat, que pot generar calor, també, i s’han d’escalfar amb uns radiadors casolans.


 
Mots clau
: Biblioteques