ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana de Badalona mostra la seva preocupació per la nova organització del govern municipal, que debilita els Serveis Socials, l’àmbit dels Feminismes i el de ParticipacióAhir es va presentar la distribució de competències i regidories delegades del nou govern del PP a Badalona. Un govern amb només 11 regidors i regidores i sense suports exteriors que haurà d’afrontar una període especialment complicat per a la ciutat i per al conjunt del país.
Després d’analitzar-ne la composició i el pes que es dóna a cada espai, Esquerra Republicana de Badalona considera que presenta deficiències en àmbits que haurien de ser estratègics en la crisi social i econòmica que ja estem patint.

És preocupant, per exemple, el poc pes que es dóna a l’àmbit dels Serveis Socials, ja que el mateix regidor que n’assumeix les competències, també ho farà amb les de participació. Alhora, importants organismes com l’IMSP (Institut Municipal de Serveis a les Persones) o BSA (Badalona Serveis Assistencials) queden adscrits a Salut, fet que debilita encara més els ja malmesos Serveis Socials. A les portes d’una crisi com la que ja estem vivint i que s’agreujarà els propers mesos  aquest és un fet greu, que demostra el tarannà del nou govern.

La poca importància que es dóna a la participació també es valorada amb preocupació per part dels republicans, que consideren aquest àmbit un espai clau per a potenciar les formes democràtiques de decisió ciutadana en l’espai de temps entre uns comicis i els següents.

L’adscripció del Museu de Badalona a la regidoria de comerç, mercats i consum, desvinculant una institució tant important per la ciutat de l’àmbit de la cultura, no és, a parer d’Esquerra Republicana, una decisió encertada, en tant que li treu rellevància i redueix una institució cultural i patrimonial de primer nivell a una lectura exclusivament economicista de la seva funció.

Finalment Esquerra Republicana de Badalona vol mostrar el seu més absolut desacord en el menysteniment de l’àmbit dels feminismes. Anomenat, ara, Servei de la Dona, comparteix espai amb gent gran. El nom pretén buidar d’ideologia un espai que hauria de ser transversal en l’administració municipal, però que el PP relega a un lloc marginal, demostrant la seva manca de sensibilitat envers la defensa de la igualtat i de les polítiques de gènere.

El portaveu republicà a l’Ajuntament, Alex Montornès, considera que: “el govern del PP ha fet tota una declaració de principis sobre com afronta aquest 3 anys en minoria, el seu projecte de ciutat és utilitzar les institucions com una plataforma de màrqueting més pensant en el 2023 que no pas en els badalonins i les badalonines” i ha remarcat que el mateix PP que exigia un tracte preferent de l’oposició a l’hora de rebre la informació ara presenta el nou govern a través de les xarxes socials.