ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana de Badalona demana que el Departament de Cultura protegeixi l'arxiu en risc del Museu del Còmic de Barcelona com a pas pel futur equipament de BadalonaEls republicans recorden que fa sis mesos el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució en què la cambra instava al govern a “reprendre” les converses amb l’Ajuntament per adaptar i concretar les mesures acordades en el conveni de col·laboració per a la creació del Centre de les Arts, el Còmic i la Il·lustració. Una de les esmenes proposades pel grup d’ERC i JxC a la proposta de resolució impulsada per Catalunya en Comú deia: “Continuar la política d’adquisicions dirigida a constituir una base patrimonial per al futur Centre de les Arts del Còmic i la Il·lustració.”

Els republicans defensen que aquesta resolució, i el consens que va generar, justifiquen que el Departament de Cultura adquireixi els fons ara amenaçats i que ahir es van conèixer arran d'una notícia publicada per eldiario.es. Aquesta compra —en línia amb el que es demanava a la proposta de resolució— permetria consolidar el fons creixent, que a hores d'ara està conservant la Biblioteca de Catalunya, i que hauria de ser embrió del fons del futur del museu del còmic.

En aquest sentit, també reclamen al nou govern del PP que reprengui el contacte amb el Departament de Cultura per reajustar el projecte i fer-lo possible. Alhora, l’insten a treballar conjuntament per estudiar la possibilitat d’un cofinançament futur amb l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, redimensionant i readaptant el projecte.

“Badalona mereix i necessita un equipament cultural de referència, en el Museu dels Còmics ha fet els dueres des del 2010. És possible repensar el projecte, sense perdre qualitat i ambició”, ha apuntat el regidor d’ERC-Avancem MES, Oriol Lladó.