ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana facilitarà l’aprovació inicial del PDU de les Tres Xemeneies, impulsarà propostes de millora en la fase d’al·legacions i farà seguiment de totes les fases del projecteLa zona de les Tres Xemeneies cobreix una superfície de 323.214 m2, dels quals un 10% pertany a Badalona. Es tracta d’un extens espai, el desenvolupament del qual del tindrà un impacte important sobre la part sud de Badalona.  

A banda, inclou dues zones més on es defineixen unes directrius de futur: un àmbit de transformació urbana dels polígons industrials del Sot a Sant Adrià i el polígon Sud a Badalona (853.650 m2) i un àmbit de millora de la mobilitat i el transport públic a l’Avinguda d’Eduard Maristany amb una extensió de 130.512 m2​.

Per això el passat dijous 23 de juliol l’assemblea d’Esquerra Republicana a Badalona va votar de forma unànime per facilitar l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies, que es votarà al Ple municipal el proper 28 de juliol.  

No és el PDU que els republicans haurien impulsat i, per tant, es tracta d’un sí crític, però entenen que facilitar-ne l’aprovació inicial és bo per a la ciutat perquè ajudarà a reordenar i millorar el territori. Així, el projecte funcionarà com un motor de canvi per al polígon Sud, potenciant un model industrial amb un major valor afegit. A més, permetrà dinamitzar la zona del barri de La Mora, fins ara un espai aïllat de l’entramat urbà. També és una oportunitat per potenciar barris com El Remei, El Maresme, Artigues o Sant Roc per les sinergies que es generin.

Finalment cal assenyalar que el projecte té una bona rebuda entre els les entitats d’aquests barris.


Si l’aprovació inicial prospera s’obriran al·legacions als plans estratègics on els republicans volen incidir per tal de millorar el projecte. En aquest sentit recorden que ja van frenar l’aprovació del passat mes de febrer perquè no s’havia deixat prou temps per estudiar la documentació i es volia aprovar de forma accelerada. 

Així doncs, Esquerra Republicana farà un seguiment de totes les fases del projecte posant el focus en elements que els republicans consideren clau com la protecció de la platja, el trasllat del col·lector o el perllongament del tramvia, entre d’altres, en un projecte que no només és important per Badalona i Sant Adrià, també per tot el territori del Barcelonès Nord i pel país.
Mots clau
: Tres Xemeneies