ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana denuncia el fracàs de la convocatòria d'ajuts al lloguer per a persones afectades laboralment per l’impacte de la COVID

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya - Avancem assenyala que només dues persones s’han presentat a la convocatòria d’ajuts urgents per ajudar a pagar el lloguer a persones afectades laboralment per la pandèmia de la Covid 19. Els ajuts els va començar a tramitar el govern del PSC (les bases es van aprovar inicialment a principi del maig passat) i van entrar en vigor ja amb el govern conservador el passat mes d’octubre, amb una dotació de 352.000 euros.

El grup republicà exigeix no perdre la dotació econòmica de més de 300.000 euros per a qüestions relacionades amb l’habitatge i demana al govern que es repensi una nova convocatòria d’ajut, “perquè és evident que els problemes amb l’habitatge són una constant a la nostra ciutat i que, cada vegada més, perjudiquen un nombre més gran dels nostres veïns”.

Esquerra Republicana demana revisar les bases per evitar que aquesta situació es torni a donar. “S’ha perdut un temps crític” - subratlla el regidor Oriol Lladó - “i la realitat és que l’Ajuntament no ha sabut ajudar als badalonins quan més ho necessitaven”. “La propaganda ‘marca PP’ no pot tapar un fracàs com aquest, que almenys serveixi per fer millor les coses”, rebla Lladó.

Dotar millor les convocatòries i estudiar la redacció dels plecs per evitar incompatibilitats amb altres ajuts són algunes de les propostes dels republicans perquè això no torni a passar.

“I convocar de nou el Consell de l’Habitatge, també”. Esquerra Republicana recorda que el govern del Partit Popular amb les polítiques d’habitatge “ha fet molts anuncis i promeses” però que de moment no ha concretat res més enllà dels titulars: “no sabem res del conveni amb la Sareb, tampoc de les noves promocions previstes…”

bases aprovades el juliol:
https://seu.badalona.cat/sta/CarpetaPublic/doEvent?APP_CODE=STA&PAG_CODE=PTS_CATSERV&DETALLE=6269000191810387507753