ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana lamenta que el Partit Popular plantegi un pressupost d’inversions a curt termini sense els consensos amplis que necessita la ciutat

Esquerra Republicana considera que la ciutat perd una oportunitat amb la forma com el govern del Partit Popular ha treballat l’acord del pressupost d’inversions. El govern local no ha fet ni l’intent de treballar un consens ampli amb tots els grups de l’oposició en un context on la sumar de forces i la mirada llarga és molt necessari per fer front a crisi social i econòmica de la covid-19 i donar resposta als reptes que avui té Badalona.

Els republicans consideren que el govern ha transformat la proposta de pressupostos en una subhasta per aconseguir-ne una aprovació ràpida però sense cap projecte de ciutat al darrera i sense un consens ampli necessari. Esquerra Republicana recorda que durant aquestes setmanes no ha rebut cap proposta per part dels populars, fet que consideren un menyspreu cap als votants que representen.

El portaveu del Grup Municipal d’ERC Avacem i president d’Esquerra Republicana Badalona, l’Alex Montornès, considera que “l’obligació de qualsevol govern és presentar un pressupost a l’oposició perquè és en aquest pressupost on explica el model de ciutat de cara els propers anys. El Partit Popular no té cap projecte de ciutat i ha volgut convertir-ne l’aprovació en una subasta. Un "què voleu per aprovar-los?”. El portaveu republicà recorda que el seu grup sempre ha fet m’ha estesa per seure a parlar un cop coneguessin la proposta dels populars. “Tenim models de ciutat, societat i país molt diferents, però nosaltres volíem parlar de tot amb el Partit Popular si això serveix pels badalonins i les badalonines. I parlar de tot vol dir parlar de les ordenances fiscals, del pressupost d’inversions, de l’ordinari i també dels recursos de la Diputació de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana que no han de passar pel Ple. Entendre-ho com un tot, amb el màxim consens possible per donar respostes als reptes que té Badalona els propers anys” ha conclòs Montornès.

En relació als grups que s’han obert a parlar del pressupost amb aquestes condicions, des d’Esquerra Republicana no ho comparteixen. Els republicans aposten per la construcció d’un projecte alternatiu que sigui de progrés, amb mirada a llarg termini i al costat de la gent, sigui ara o el 2023.