ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana presentarà al·legacions a l’acord de pressupostos de PP-PSC un cop s’aprovin el proper dimarts

Previsiblement, el proper dimarts el Ple de Badalona aprovarà els 78M€ del pressupost d’inversions 2021-2024 fruit de l’acord entre el Partit Popular i el Partit Socialista de Catalunya. Esquerra Republicana considera que es tracta d’un pressupost que no fa front als grans reptes que ha d’encarar Badalona els propers anys com, per exemple, la lluita contra les desigualtats creixents a la ciutat, l’atur estructural, l’emergència habitacional, l’emergència climàtica o la transició energètica, entre d’altres.

Alex Montornès, president d’Esquerra Republicana Badalona i portaveu del Grup Municipal d’ERC Avancem, considera que “un cop més veiem com els mateixos que han liderat aquesta ciutat gran part dels darrers 40 anys, els de sempre, es posen d’acord per seguir fent les polítiques de sempre. Unes polítiques que tenen una visió a curt termini i que no construeixen de forma estratègica la ciutat que volem els propers 10, 15 o 20 anys. És incomprensible que es dediqui un 32% del pressupost a l’esport però ni un euro a les inversions necessàries del Hub del Coneixement de les Tres Xemeneies que ha de ser una aposta de país i de ciutat”. Montornès també ha denunciat l’opacitat del govern del Partit Popular, la manca d’interès per construir consensos i l’exclusió de la ciutadania i la societat civil.

La formació republicana lamenta que no hi ha cap feina de planificació, per exemple, en inversions en accessibilitat, clavegueram o fruit de processos participatius anteriors. A més considera que el calendari d'inversions és irreal, perquè en la majoria de casos no hi ha el projecte fet, i en alguns casos ni tan sols la disponibilitat del terreny per executarla inversió.

Reunida ahir al vespre, l’Assemblea d’Esquerra Republicana Badalona va decidir obrir un procés d’al·legacions per esmenar aquests pressupostos. “No podem acceptar uns pressupostos que anteposen els interessos partidistes del PP-PSC als interessos de ciutat. És per això que liderarem un procés d’al·legacions a aquest pressupost. És més, animem als badalonins i les badalonines, a totes les entitats i als partits de la ciutat que se sumin a fer-ho” ha dit Montornès. Els republicans presentaran properament aquestes al·legacions, que volen compartir i millorar amb la ciutadania i el teixit associatiu.

El Ple previst per dimarts 16 de març es farà una aprovació inicial del pressupost. A partir d’aquesta aprovació s’obre un període d’al·legacions de 15 dies. Un cop el govern decideix si accepta o rebutja les al·legacions, es fa l’aprovació definitiva del pressupost.