ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana proposa fer un gir al pla d’inversions municipal per incorporar-hi una mirada estratègica i de futur

El grup municipal d’ERC Avancem ha registrat aquest matí una proposta d’al·legacions al pressupost municipal d’inversions aprovat inicialment al passat mes de març fruit d’un pacte de despatx entre PP i PSOE. 

Després de denunciar la visió electoralista del Partit Popular, les greus mancances del pressupost i la falta d’interès del govern local per negociar-lo, el republicans van instar a la resta de grups municipals i a la societat civil a incorporar-hi aportacions i millores en el període d’al·legacions.

A l’hora de treballar el pressupost, el grup municipal d’ERC Avancem sempre ha defensat la necessitat d’una visió global sobre la necessitat de la ciutat amb una visió estratègica i de futur, que contempli tots els recursos disponibles per a Badalona, els ingressos, el pressupost ordinari, el d’inversions i altres fons de finançament com l’Àrea Metropolitana, la Diputació de Barcelona o els Fons Europeus, entre d’altres. I això no és incompatible amb les necessitats urgents que té la ciutat com, per exemple, l’homologació de les pistes d’atletisme o la construcció de l’Escola Port i Ventós Mir.

Esquerra Republicana considera també imprescindible constituir una Comissió de Seguiment del Pressupost d’Inversions, definir un pla d’execució detallat i establir eines que afavoreixin la transparència i que facilitin una millor comprensió del pressupost municipal per part de la ciutadania.

Alex Montornès, portaveu del grup municipal d’ERC Avancem i president d’Esquerra Republicana Badalona ha dit: “els de sempre van portar una proposta per fer exactament el mateix que s’ha fet sempre i que ens ha portat a una ciutat amb grans desigualtats entre els seus barris, un model productiu obsolet i una falta de previsió per afrontar els grans reptes dels propers anys; com la digitalització o l’emergència climàtica. Per tant, no és ni serà el nostre pressupost. Malgrat això, sempre amb esperit constructiu i pensant en el benestar de la ciutadania hem fet propostes de millora” i ha insistit en la necessitat d’un projecte de ciutat amb mirada llarga i ambiciós per Badalona.

Els republicans fan aportacions en àmbits com la transformació del model productiu, la transició energètica, l’emergència climàtica, el manteniment i millora de les zones per a gossos, millores a l’accessibilitat i la inclusió, memòria històrica i patrimoni, millora i dignificació dels mercats municipals, reurbanització i altres millores de l’espai públic i creació i manteniment d’equipaments públics no contemplats a la proposta inicial.

Entre les aportacions cal destacar, entre altres:
  • Una partida de 14.7M€ destinada a la transició energètica, a l’adaptació i mitigació de l’emergència climàtica i al medi ambient: 10M€ a la construcció d’un dipòsit pluvial a Rambla Sant Joan, 1M€ a l’adequació i modernització dels sobreeixidors del col·lector que contaminen l’aigua del mar, 1M€ a la descontaminació terrenys municipals La Mora i 1.5M€ per un pla de millora de la qualitat de l’aire i la seguretat al voltant de les escoles
     
  • Una partida de 8.5M€ per transformar el model productiu de la ciutat: 2.5M€ l’edifici de la CACI per allotjar organismes públics enfocats al Hub del Coneixement de les Tres Xemeneies i 5M€ per millorar la infraestructura tecnològica, la competitivitat i la mobilitat als polígons industrials.
     
  • Una partida de 4.5M€ per millorar l’accessibilitat de la ciutat: 1M€ per a la supressió de barreres arquitectòniques d’acord amb l’entitat Deixem de Ser Invisibles, 2.5M€ per a quatre noves actuacions d’accessibilitat mecànica als districtes amb barreres físiques i altres destinades a la millora de l'accessibilitat per a persones amb diversitat funcional i sensorial.