ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana denuncia que el pacte de PP i PSC pel pressupost d’inversions presenta importants mancances i no recull gran part de les aportacions dels republicans

En els darrers mesos hem vist com el Partit Popular i el Partit Socialista tancaven un pacte per tal d’aprovar el pressupost d’inversions municipal, sense cap mena de voluntat de negociar res amb els altres grups. En aquest pacte, els de sempre, no van tenir en compte cap mena de proposta que vingués de la resta d’oposició. Per aquest motiu Esquerra Republicana, conscient de les moltes mancances del pressupost, va decidir abstenir-se inicialment i obrir un període d’al·legacions on les entitats i les forces polítiques de la ciutat poguessin fer aportacions que milloressin la proposta d’inversions inicial feta pel govern.

Aprofitant aquest període d’al·legacions, el grup d’ERC Avancem va fer un seguit de propostes que considerava imprescindibles per tal de dibuixar la ciutat del futur i poder planificar a mitjà i llarg termini, sense descuidar, evidentment, les necessitats del dia a dia. Així, entre altres aportacions, els republicans insistien en la necessitat de confeccionar una partida de 8.5M€ per transformar el model productiu de la ciutat, 5M€ per millorar la infraestructura tecnològica, la competitivitat i la mobilitat als polígons industrials, 14.7M€ destinada a la transició energètica, a l’adaptació i mitigació de l’emergència climàtica i al medi ambient, o 4.5M€ per millorar l’accessibilitat de la ciutat.

Ara s’ha produït un nou acord entre PP i PSC que no recull bona part d’aquestes aportacions i, fins i tot, s’apropia d’algunes de les propostes treballades per Esquerra. D’aquesta manera, el pacte PP-PSC, menysprea les propostes republicanes per la ciutat i rebutja la major part de les al·legacions presentades pel grup republicà, però també moltes altres aportacions d’altres partits i entitats de Badalona.

La proposta d’inversions del govern, fruit d’un pacte dels de sempre, continua presentant importants mancances i limitacions, posant de relleu que aquells que sempre han governat la ciutat no tenen cap intenció de dur a terme els canvis en profunditat que necessita Badalona. No s’ha d’oblidar que, en la mateixa línia, sempre han posat tots els entrebancs possibles per modernitzar la maquinària municipal, fet que hauria de permetre prestar un molt millor servei a la ciutadania.

Aquests pacte vinculat a les inversions, que podria repetir-se en el pressupost ordinari, posa en evidència que el govern del PP no té cap pla per a la ciutat perquè no li preocupa el futur sinó que només actua amb tacticisme de curta volada, pensant en els seus interessos partidistes i electorals. 

Malgrat això, Esquerra Republicana, farà un seguiment intensiu per tal que els propers 2 anys el govern executi aquests pressupostos i posi al dia els equipaments esportius, les inversions a les escoles o en accessibilitat. Ara toca treballar per la ciutat i deixar de fer promeses buides.  

El president d’Esquerra Republicana Badalona i portaveu del grup municipal, l’Alex Montornès, considera que “els dos grans partits que han liderat gran part dels governs en democràcia no tenen cap projecte de ciutat a 10 o 15 anys vista. La Badalona de 2040 no els aporta vots des d’una visió tacticista. Però la ciutat necessita urgentment fixar un rumb amb mirada de futur per afrontar les grans desigualtats, mancances i reptes que té la ciutat”. En relació a l’acord entre els populars i els socialistes, Montornès ha dit “el PSC fa governs alternatius en contra de la Generalitat republicana mentre que a Badalona cogoverna amb el Partit Popular. Segons diuen per responsabilitat. Responsabilitat és construir un govern alternatiu per a Badalona al costat de la gent”.