ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana - Avancem considera molt greu el veto polític del Partit Popular a l’actor Joel Joan

Badalona Cultura havia decidit incloure l’obra El gran comediant de Joel Joan a la programació del Teatre Zorrilla

El govern del PP ha aturat aquesta decisió i l’ha retirat de la programació

L’empresa municipal Badalona Cultura, responsable dels teatres públics, va aprovar l’oferta cultural 2021-2022, el passat divendres. La nova programació incloïa l’obra El gran comediant de Joel Joan, una decisió que va ser presa pel Consell d’Administració, on es troben representats tots els grups municipals, a partir de criteris tècnics.

Posteriorment, el govern del Partit Popular va forçar la retirada d’aquesta obra del programa del Teatre Zorrilla.

Els republicans consideren molt greu aquesta ingerència política a la programació dels teatres municipals. Aquest matí el grup municipal d’ERC Avancem ha entrat una pregunta per conèixer els motius de la regidoria de cultura.

Alex Montornès, portaveu del grup municipal d’ERC Avancem, ha afirmat que “el Partit Popular té un llarg historial de censura a la nostra ciutat. El 2014, l’Estaca a l’acte de cloenda del Festival Filmets, just aquest maig vam veure com marxaven de les Festes de Maig perquè no els hi agradaven els versots dels diables, i ara veiem com veten a en Joel Joan. És un govern demofòbic. Les decisions de la programació cultural han de ser tècniques, no polítiques.” i ha insistit que es tracta d’uns fets molt greus i espera que el Partit Popular respecti la decisió de Badalona Cultura.