ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana Avancem s’oposa a la construcció de les pantalles acústiques que ADIF vol construir a la Rambla de Badalona

Els darrers dies ha aparegut als mitjans de comunicació, que la companyia pública estatal ADIF ha expropiat terrenys a l’Ajuntament al voltant de la via del ferrocarril, a l’espai de la Rambla/Santa Madrona (a la zona de les Escoles Minguella), per tal de construir unes pantalles acústiques de 4 metres d’alçada.

L’obra generaria un impacte molt negatiu a l’espai, en tant que l’alteraria greument en el seu conjunt. Cal recordar que la Rambla és un espai emblemàtic de la ciutat i que està protegida amb la qualificació de Bé Cultural d’Interès Local. La construcció d’unes pantalles representaria l’aixecament d’un mur que trencaria l’harmonia arquitectònica i el sentit d’un dels centres neuràlgics de Badalona.

El govern municipal del PP ha comunicat aquest fet a l’oposició en els darrers dies, acompanyant-ho d’una proposta de moció conjunta que s’aprovarà en un Ple extraordinari, que se celebrarà el proper 2 de setembre.Els republicans, però, lamenten que el govern municipal no hagi informat a l’oposició amb prou temps. 

Per la seva banda, ADIF, ha implementat mesures sense cap mena de consensens i sense tenir en compte altres alternatives. Així doncs, els republicans, assenyalen que només s’ha pensat en dur a terme mesures correctives però cap de preventiva, lamentant la poca consideració envers el territori, per part de l’empresa estatal.

El grup d’ERC Avancem recorda que si aquests tema s’hagués treballat amb més temps, potser s’haurien trobat alternatives per disminuir el soroll que genera el tren i que no comportessin un impacte negatiu per a la Rambla. Alhora, els republicans, assenyalen que la millor pantalla acústica per evitar el soroll són els arbres i que falten més de 20 palmeres per replantar.

En aquest sentit, el portaveu republicà Alex Montornès ha afirmat que: «Aquesta decisió unilateral d’ADIF és inacceptable. Fa molt anys que exigim diverses millores com el manteniment de les escales mecàniques de l’Estació de Rodalies, l’accés pel costat mar o els diversos forats que tenen les tanques de les vies del tren pel seu pas per Badalona i que són un perill. En canvi, l’única proposta de l’Estat per a Badalona és un mur de 4 metres” i ha recalcat que “el govern d’Albiol va tard i malament atès que no han activat les alarmes fins la darrera setmana magrat que fa mesos que en tenien constància.”