ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana aprova un projecte de ciutat amb l’horitzó al 2040

L’assemblea dels republicans ha aprovat aquest vespre el document després d’un any de treball

Esquerra Republicana farà un acte públic a mitjans d’octubre per presentar el projecte a la ciutat

Esquerra Republicana ha aprovat aquest vespre la seva proposta de ciutat des d’ara i fins el 2040. El document és fruit de les reflexions que els republicans van concloure de la Conferència Municipal que va tenir lloc el juliol de 2020 arrel del fracàs del Ple d’investidura que va permetre el retorn del Partit Popular al capdavant de la institució.

El projecte de ciutat aprovat per l’Assemblea d’Esquerra Republicana, consta de dues parts. Una diagnosi en profunditat de la situació actual de Badalona on s’analitzen les desigualtats entre els nostres barris, l’emergència habitacional, la situació del teixit productiu, la fortalesa i mancances en educació, salut, esports o cultura o l’impacte de la crisi climàtica, entre d’altres. I una projecció de la ciutat a les properes dècades en base als Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) que fixa l’Agenda 2030 de Nacions Unides. En total es defineixen més de 190 objectius transversals, inclusius, ambiciosos i mesurables. Aquests objectius van acompanyats de 240 mesures, algunes a aplicar de forma immediata i d’altres que han de tenir un impacte a mig i llarg termini.

El document resultant ha estat fruit de diversos debats interns i d’un procés d’esmenes molt participat que ha superat les 170 aportacions.

La cloenda de l’Assemblea ha anat a càrrec de l’Oriol López, nou secretari de Coordinació Municipal i Ciutats Grans d’Esquerra Republicana a nivell Nacional, que ha posat en valor aquest projecte elaborat a Badalona com una eina imprescindible per a qualsevol municipi que vulgui mirar el futur.

Els republicans presentaran La Badalona 2040, en un acte obert als partits polítics, les entitats i la ciutadania que hi estigui interessada a mitjans d’octubre.

Alex Montornès, president d’Esquerra Republicana a Badalona, ha explicat que “bevem de l’experiència dels companys i les companyes que ens han precedit per proposar, de forma humil i modesta, un salt qualitatiu en el debat polític de Badalona. Parlar de la Badalona del 2030 o del 2040 no pot ser un nou eslògan. Amb aquest document volem que sigui una realitat. Un projecte que volem viu i que posem a disposició de totes les forces de progrés i de tota la societat civil de la ciutat per discutir-lo i millorar-lo”.