ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana valora molt positivament l’increment del nombre d’habitatge social que es podrà dur a terme a l’ARE de Sant Crist

Àlex Montornès destaca la feina feta pel grup municipal republicà i espera que representi una millora substancial per al barri

El passat 26 d’abril la Comissió de territori de Catalunya, va aprovar definitivament la modificació del planejament de l’àrea residencial estratègica (ARE) de Sant Crist, a petició del Consorci, integrat per l’Incasol i l’Ajuntament de Badalona

L’objectiu del canvi és incrementar el nombre d’habitatges amb protecció que s’hi podran construir i adaptar l’ordenació de l’ARE al projecte constructiu del lateral de la C-31. A Badalona s’hi preveuen dues ARE, la de l’Estrella i la de Sant Crist, situada al nord-oest de la ciutat. En aquest darrer cas, es preveien construir 176 habitatges, tots amb algun règim de protecció. La modificació aprovada eleva fins a 215 el nombre de pisos protegits per donar resposta a les necessitats d’accés a un habitatge assequible, sense incrementar el sostre total del planejament vigent. A més de contribuir al reequilibri social, també es vol consolidar el barri de Sant Crist en la seva façana a la C-31, generant espai públic de qualitat i esponjant tota l’àrea. Aquesta modificació és el tràmit previ i necessari per tal que el Consorci iniciï l’expedient d’expropiació del sector.

La nova ordenació tindrà un front d’illes obertes que alternarà edificis alineats a la C-31 i als carrers perpendiculars amb uns espais verds de nova creació. També es generaran dos nous pols d’activitat en el barri de Sant Crist situant en els extrems de l’ARE unes illes on es combinen zones verdes, equipaments i sostre residencial. D’una banda, es dibuixa una gran zona verda a l’extrem sud-oest del sector, confrontant la rambla de Sant Joan i es reurbanitzarà la zona verda existent a l’extrem nord-est del sector, a la cantonada entre els carrers de la Selva i d’Àgueda Mompel. Es disposen quatre petites zones verdes al llarg de l’àmbit, entre el carrer de Góngora i el carrer d’Àgueda Mompel, dotant el barri de nous espais lliures de proximitat per als veïns i fent-lo més permeable.

Finalment, es preveuen dos equipaments públics en lloc d’un, l’ús dels quals es determinarà en funció de les necessitats municipals.

Els republicans consideren aquest fet com una gran notícia per la ciutat i pel barri de Sant Crist de Can Cabanyes i posen el valor la feina feta pel seu grup.

El primer tinent d’alcalde, Alex Montornès, ha expressat aquest matí que “després de molt temps d’espera, per fi els veïns i veïnes de Sant Crist veuran una millora substancial en un barri tant maltractat pels anteriors governs, amb una aposta important per les zones verdes i els equipaments públics”. 


Badalona, 17 de maig de 202

  • Sant Crist