ERC Badalona

Notícia

El Pla RECUPERA preveu una inversió de 18 milions d’euros per reparar i rehabilitar l’espai públic de Badalona

El govern presenta el Pla RECUPERA que preveu la inversió de 18 milions d’euros per desenvolupar projectes de rehabilitació, reparació i recuperació de diversos espais públics, instal·lacions i equipaments amb problemes de manteniment de la ciutat. El Pla RECUPERA constitueix la primera fase del Pla d’Inversions Municipals (PIM), xifrat en un total de 49 milions d’euros.
 
Aquest primer pla de xoc municipal preveu actuacions a tots els districtes de la ciutat per millorar instal·lacions escolars, equipaments esportius, centres cívics, serveis de clavegueram i enllumenat. També contempla l’arranjament d’espais públics degradats, actuacions de manteniment d’urgència de patrimoni històric i la millora provisional del paviment, la mobilitat, l’accessibilitat i l’enllumenat d’alguns espais on d’aquí a uns anys s’han de construir els laterals de l’autopista C-31 i que actualment presenten un estat força deteriorat.
 
Precisament l’acte de presentació del Pla RECUPERA ha tingut lloc al barri de Sant Crist, al costat de l’autopista C-31, en una zona on s’ha previst desenvolupar una d’aquestes actuacions amb l’objectiu de dignificar la zona compresa entre Coll i Pujol i la Rambla de Sant Joan. L’acte ha comptat amb la presència del primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó; del segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas; i del tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Democràtica, Jose Téllez. Els resposables municipals han explicat que “aquesta primera fase del Pla d’Inversions Municipals preveu inversions imprescindibles que fa anys que necessita la ciutat”. En aquest sentit, han volgut separar el Pla RECUPERA del debat partidista en entendre que “aquestes inversions són essencials per a la ciutat i no tenen contingut polític”.
 
Els regidors també han visitat un punt de la xarxa de clavegueram situat al carrer de Termes Romanes per posar de relleu la necessitat d’identificar els punts de la ciutat on hi ha problemes de sanejament i expressar l’aposta que el govern fa per invertir en la millora del clavegueram i de la pavimentació de diferents zones de Badalona que ho necessiten.
 
Els responsables municipals han explicat que el 51,07% de la inversió prevista del Pla RECUPERA (9.108.341 euros) servirà per a actuacions de reurbanització, pavimentació, clavegueram, enllumenat, semàfors i xarxa freàtica. Un 21,56% (3.846.100 euros) es destinarà al pagament d’expropiacions urbanístiques de llei; un 16,96% (3.024.700 euros) servirà per fer reparacions urgents en equipaments i altres; i finalment, el 10,41% (1.856.582 euros) es dedicarà a la reposició d’ordinadors i vehicles, entre altres.
 
El finançament del Pla RECUPERA correspon en la seva major part a l’Ajuntament de Badalona (14.337.023 euros) i també comptarà amb aportacions de la Diputació de Barcelona (2.366.700 euros) i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (1.132.000 euros).
 
Pel que fa al Pla Inversions Municipals (PIM), els regidors han indicat que properament es donarà a conèixer el procés participatiu que es posarà en marxa per prioritzar les inversions que es faran als 6 districtes de la ciutat per import de 6 milions d’euros. Aquesta segona fase del PIM es completarà amb la inversió d’altres 25 milions d’euros al municipi. En total, dels 49 milions previstos al PIM, 30 milions aniran a càrrec de finançament propi de l’Ajuntament de Badalona mitjançant crèdits bancaris, i la resta correspondrà a finançament supramunicipal, principalment procedent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de la Diputació de Barcelona.