ERC Badalona

Notícia

ERC Badalona aconsegueix el seu segon millor resultat en unes eleccions

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha afirmat amb aquests resultats es demostra que “l’Estat espanyol és irreformable, no vol canviar, vol continuar sent com ha estat les darreres dècades i segles. I, en canvi, a Catalunya s’ha demostrat que es vol canviar. Els resultats no tenen res a veure amb els de l’Estat espanyol”. Junqueras ha animat a continuar lluitant per construir la República Catalana: “Aquests dos elements, que Espanya és irreformable i que Catalunya torni a demostrar la seva capacitat transformadora i de canvi, demostren que l’únic canvi real i possible és el somni d’una Catalunya lliure i justa”, ha dit Junqueras. “Ens conjurem a seguir en el camí que vam iniciar el 27S i que culminarà amb la independència de Catalunya”, ha conclòs Junqueras. 

El cap de llista d’Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, ha destacat que Esquerra Republicana “ha tornat a fer els millors resultats electorals en unes eleccions espanyoles”. “Esquerra ha estat el partit català que més ha pujat en percentatge de vot. Els ciutadans ens han vist com el canvi real, perquè a Espanya s’ha vist que no hi ha canvi possible”, ha afirmat el candidat.

Després de veure els resultats, Rufián ha demanat a En Comú Podem que treballi per construir la República Catalana, perquè és l’únic canvi possible: “Des del respecte, tornem a demanar als companys d’En Comú Podem que se sumin al canvi. Sereu molt benvinguts a la República Catalana”, ha afegit Rufián.

A Badalona ERC ha sumat 11.371 vots (11,50%), millorant, malgrat la baixada de la participació, els 10.696 vots de les darreres eleccions (9,86%). D'aquesta manera, la formació es consolida a la ciutat com a clar referent de l'independentisme.

Els militants d'ERC han seguit la nit electoral des de la seu de la seu del carrer Juli Garreta i durant la nit tant el president de la secció local Raül Vado, com el primer tinent d'alcaldia Oriol Lladó, han agraït a la militància la feina feta en aquesta campanya i els han animat a continuar impulsant el projecte republicà i independentista d'esquerres a Badalona, perquè és l’única opció de canvi que hi ha.