ERC Badalona

Notícia

El Ple dona suport a Proactiva Open Arms i desbloqueja, de forma condicionada, la subvenció al bàsquet base de la Penya


El Ple ordinari d’aquest mes, celebrat el passat dimarts 20 de març, va començar amb la lectura d’una declaració institucional, per part de l’alcaldessa, en defensa de l’ONG badalonina Proactiva Open Arms. L’organització, que fa una tasca admirable i reconeguda, ha estat perseguida per la justícia italiana acusada d’afavorir la immigració clandestina i d’associació criminal. ERC Badalona, un dels grups promotors de la declaració que finalment es va impulsar amb un acord de tot el Ple, rebutja aquestes acusacions
.
Entre les mesures aprovades pel Ple, cal destacar la catalogació com a edifici d’interès històric i artístic la Parròquia de Sant Jaume i l’adjudicació del futur hotel del port. Mesura, aquesta darrera, important en tant que facilita la construcció de l’equipament hoteler; fet que permetrà disposar de recursos per continuar l’obra del canal del Gorg.

Un menció especial mereix l’aprovació de l’autorització de la subvenció a la Fundació de la Penya per un projecte de promoció del bàsquet base. Aquesta, queda condicionada a una bestreta al 50% i unes garanties de transparència i rendiment de comptes, valorant, sempre, l’interès públic.

En l’apartat de mocions cal posar de relleu l’aprovació del text en defensa de l’escola catalana i el model d’immersió lingüística i la moció que demanava la millora de la xarxa elèctrica a Sant Roc, un barri amb un elevat grau de pobresa energètica i moltes deficiències. En aquest sentit cal un Parlament que faci lleis per ajudar a les persones i un estat a favor de la gent i no pas en contra. Finalment assenyalar l’aprovació d’una moció de suport al drets del poble Saharaui, que ERC Badalona entén que s’ha de fer extensiu a tots els pobles; també el català.
 
Mots clau
: Ple