ERC Badalona

Notícia

ERC Badalona denuncia a Madrid la mala gestió del govern de l’Estat i la manca d’atenció a les necessitats de Badalona

El dimecres 25 d’abril diversos representants d’ERC Badalona, entre els quals els regidors Oriol Lladó, Francesc Ribot i Agnès Rotger, s’han desplaçat a Madrid on s’han pogut reunir amb els senadors i diputats d’Esquerra Republicana de Catalunya Bernat Picornell, Quim Ayats, Mirella Cortès, Teresa Jordà, Gabriel Rufian i Ester Capella.
 
En les respectives reunions, tant amb el grup republicà del Congrés com amb el del Senat, els badalonins han posat sobre la taula la incapacitat de l’Estat espanyol per donar a resposta a diverses problemàtiques d’àmbit social (tant a nivell de país com de ciutat), en les quals l’Estat té les competències. Alhora, han volgut denunciar la manca de voluntat política del govern de Madrid per solucionar dèficits històrics en inversions a Badalona que venen de lluny i que també han estat denunciades recentment en les esmenes als pressupostos de l’Estat que s’han presentat des d’ERC.
 
Un dels principals punts que s’han abordat ha estat el de les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya que l’Estat ha tombat en els darrers temps, amb la clara voluntat política de destruir la sobirania de la màxima institució representativa del país. Aquestes lleis, com la 24/2015, pretenien donar resposta a l’emergència social que es viu a Catalunya i la seva anul·lació ha repercutit durament en els pobles i ciutats del país. En un municipi tant castigat per la crisi com Badalona, aquest fet ha estat especialment notable.
 
Altres temes que afecten a la ciutadania badalonina i depenen directament de Madrid són la implementació del Bo Social, la regulació del mercat del lloguer (Ley de Arrendamientos Urbanos), les inversions per tal de rehabilitar edificis vinculats al Fondo Social de la Vivienda, les clares mancances del Plan Nacional de la Vivienda, que no resolen en absolut l’emergència habitacional a la ciutat, la falta d’iniciatives estatals per donar resposta al creixent nombre de desnonaments o la urgent necessecitat de descontaminar la zona del litoral badaloní.
 
Els grups parlamentaris d’ERC al Congrés i al Senat s’han compromès a defensar els interessos de Badalona des de Madrid, denunciant la manca d’atenció del govern del PP envers Badalona i reclamant les necessàries mesures legislatives i inversions per a la ciutat.  Alhora des d’ERC es continuarà treballant per la implementació d’una República Catalana que atengui de veritat les necessitats de la ciutadania de Catalunya i de Badalona. Per un Estat a favor de la gent i no en contra.