ERC Badalona

Notícia

ERC Badalona reclama acords que permetin l’aprovació dels pressupostos municipals i superar la situació de bloqueig

ERC Badalona considera que el pressupost municipal que es va presentar en el darrer Ple, totalment compartit per totes les forces de govern a de Badalona (ERC, Guanyem i ICV-EUiA), és un bon pressupost que reforça la inversió social i millora el manteniment de l’espai públic. Malauradament, no ha tingut el suport suficient al Ple perquè PP, C’s i PSC van votar-hi en contra, tot i els acords positius amb PDCat, Units per Avançar i la regidora no adscrita Contxa Botey.

No hi ha bones alternatives a no tenir pressupost, ja que no podríem disposar, aquest any, dels 4 milions d’euros d’increment dels ingressos. D’altra banda potser no totes les partides serien executables; algunes es podrien tirar endavant mitjançant la modificació pressupostària, però amb restriccions i previsibles retards.

L’oposició no ha discutit el pressupost en termes de polítiques locals, sinó que ha centrat els seus arguments en el posicionament del govern i l’alcaldessa pel que fa al procés republicà. ERC Badalona considera que la ciutat es mereixia un debat a fons sobre els comptes, defugint les guerres de banderes.

Per això l’alcaldessa de Badalona Dolors Sabater (Guanyem) ha decidit avui sotmetre’s a una moció de confiança, acompanyada pels tinents d’alcaldia Oriol Lladó (ERC) i Àlex Mañas (IVC-EUiA).

Per ERC la via de la confiança no era la prioritària i fins a l’últim moment ha treballat per aconseguir els suports necessaris; tanmateix, ERC Badalona forma part d’aquest govern i hi té un compromís ple fins al 2019. Treballarem per superar la moció i evitar políticament que sigui factible l’alternativa. No ens imaginem el PSC articulant projecte de ciutat i govern amb el PP de la corrupció institucionalitzada.


Podeu recuperar el vídeo amb declaracións de l'Oriol Lladó aquí