ERC Badalona

Notícia

El Ple reprova Garcia Albiol per un tuit xenòfob i dona llum verda a la cessió dels terrenys per a les futures escoles Ventós Mir i Badalona Port a la Generalitat

El Ple ordinari del mes de novembre va començar amb la lectura d’una declaració institucional contra la violència vers les dones.

En la part resolutiva es va aprovar la protecció de l’espai natural per sobre la B-20 i del Turó de l’Enric, traient-ne l’edificabilitat. Així, continua avançant el planejament urbanístic vinculat amb Can Colomer incrementant el sol públic. Ara caldrà buscar el màxim consens amb els veïns i veïnes per tal que continuï endavant.

En l’àmbit social es va aprovar l’Addenda 2018 al Contracte Programa de Serveis Socials, signat amb la Generalitat. Gràcies a això es podran contractar 24 professionals que s’afegiran als ja existents. També es van aprovar les bases reguladores d’ajuts al lloguer per a joves, negociades per l’anterior govern.

Pel que fa a les millores en educació, es va donar llum verda a la cessió dels terrenys municipals on s’han de construir les futures escoles Ventós Mir i Badalona Port, a Generalitat. Un pas més que permetrà avançar en la millora de l’educació pública a la nostra ciutat. Aquesta cessió es va poder fer gràcies a la feina feta per l’anterior govern.

En l’apartat de mocions es va aprovar amb ampli consens l’impuls a la peatonalització del carrer Francesc Layret, una oportunitat que ajudaria, entre altres coses, a millorar la salut pública i el teixit comercial de la ciutat.

La moció més rellevant va ser, però, la reprovació, per part del Ple, al regidor Xavier Garcia Albiol, per un tuit xenòfob on vinculava persones migrants i agressions sexuals, en al·lusió als fets que van tenir lloc fa unes setmanes a la veïna ciutat de Santa Coloma de Gramenet. La major part d’intervencions van condemnar les manifestacions racistes per part d’un càrrec electe de l’Ajuntament de Badalona. Però Garcia Albiol, malgrat les diverses peticions de rectificació durant el debat de la moció, és va negar a a retirar el tuit.
 
Mots clau
: Ple