ERC Badalona

Notícia

El darrer Ple del 2018 aprova inicialment el pressupost 2019 i fa un pas endavant per a la construcció del Centre Ocupacional de Badalona Capaç a Pomar

El darrer Ple Municipal del 2018 va donar llum verda a l’aprovació inicial del pressupost municipal 2019. El govern va comptar amb els suports dels grups de Guanyem Badalona en Comú i d’ERC Avancem-MES.

El nostre grup havia presentat uns vintena de propostes d’esmena que milloren de forma notable la proposta inicial, donant un caràcter més social als compte municipals per al 2019. D’aquesta manera, ERC obre un període de negociacions amb el govern de PSC abans de l’aprovació definitiva.

ERC Badalona posa, així, els interessos Badalona i la seva ciutadania per davant de partidismes i estratègies electoralistes (a diferència del PSC amb els pressupostos 2018), tenint clar que a la ciutat li fan falta uns pressupostos que li permetin encarar els reptes que haurà d’afrontar el proper any.

En un altre punt de la part resolutiva del Ple, és va aprovar treure edificabilitat del Parc de Ca l’Arnús, tal i com ens havíem compromès des del govern anterior. Una fita important que ha comptat amb la participació de la FAVB i de les entitats del districte 1, sense les quals no hauria estat possible aquest acord.

Finalment, es va aprovar el tràmit per fer possible el nou centre ocupacional que ha d’ocupar la Fundació Badalona Capaç a Pomar. Al Ple d'octubre s’havia aprovat el conveni que permetia millorar l’oferta d’habitatge de lloguer social i construir el centre ocupacional sense amenaçar l’espai verd. Ara caldrà seguir vetllant el tema perquè arribi a bon port.

En l’apartat de mocions es va demanar la reobertura del punt d’atenció a persones nouvingudes de Sant Roc i es va destacar la necessitat de la recuperació i millora dels serveis municipals al barri. També es va donar suport a les aliances entre centres d'ensenyament d’alta complexitat badalonins i institucions de prestigi com a eina per a l'equitat, la cohesió social i l'èxit educatiu a la ciutat.