ERC Badalona

Notícia

ERC-Avancem-MES acorda inscriure un grup municipal propi, mantenint unitat estratègica i programàtica amb Guanyem Badalona en ComúEl principal objectiu de concórrer a les eleccions de forma conjunta era fer un front ampli d'esquerres per poder continuar les polítiques iniciades pel govern de progrés i de l'esquerra transformadora encapçalat per Dolors Sabater. El segon objectiu indirecte era evitar el retorn del Partit Popular més reaccionari i xenòfob al govern de la ciutat.

Les forces polítiques que han concorregut a la coalició han mantingut sempre les seves especificitats com a un valor afegit al projecte.

L’Assemblea Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Badalona reunida el 19 de juny va decidir constituir-se en grup propi amb el nom d’Esquerra Republicana de Catalunya - Avancem - MES, mantenint la unitat estratègica i les línies programàtiques compartides amb Guanyem Badalona en Comú.

La decisió es pren motivada a partir de les negociacions de la investidura amb un Partit Socialista que va mostrar una actitud inflexible i irresponsable. Això fa preveure una legislatura llarga, dura i complicada. Per això cal que les forces que composaven la coalició disposin de totes les eines disponibles que els permet el Reglament Orgànic Municipal (ROM) per desenvolupar el seu programa conjunt.

L’existència de dos grups permet una major visualització del projecte en el plenari i fer arribar un missatge més clar i directe a la ciutadania.

Esquerra Republicana aposta per mantenir la unitat d’acció amb Guanyem Badalona en Comú en els espais de negociació entre el PSC i la resta de forces polítiques de progrés per assolir un govern fort i estable per fer front els reptes de ciutat. Actualment, les negociacions segueixen obertes i la proposta de compartir l’alcaldia amb la Dolors Sabater segueix sobre la taula.
Mots clau
: Grup Municipal