ERC Badalona

Totes les notícies

Esquerra Republicana proposa fer un gir al pla d’inversions municipal per incorporar-hi una mirada estratègica i de futur

El grup municipal d’ERC Avancem ha registrat aquest matí una proposta d’al·legacions al pressupost municipal d’inversions aprovat inicialment al passat mes de març fruit d’un pacte de despatx entre PP i PSOE.  Després de denunciar la visió electoralista del Partit Popular, les greus mancances del pressupost i la falta d’interès del govern local per negociar-lo, el republicans van instar a la resta de grups municipals i a la societat civil a incorporar-hi aportacions i millores en el període d’al·legacions. A l’hora de treballar el pressupost, el grup municipal d’ERC Avancem sempre ha defensat la necessitat d’una visió global sobre la necessitat de la ciutat amb una visió estratègica i de futur, que contempli tots els recursos disponibles per a Badalona, els ingressos, el pressupost ordinari, el d’inversions i altres fons de finançament com l’Àrea Metropolitana, la Diputació de Barcelona o els Fons Europeus, entre d’altres. I això no és incompatible amb les necessitats urgents que té la ciutat com, per exemple, l’homologació de les pistes d’atletisme o la construcció de l’Escola Port i Ventós Mir. Esquerra Republicana considera també imprescindible constituir una Comissió de Seguiment del Pressupost d’Inversions, definir un pla d’execució detallat i establir eines que afavoreixin la transparència i que facilitin una millor comprensió del pressupost municipal per part de la ciutadania. Alex Montornès, portaveu del grup municipal d’ERC Avancem i president d’Esquerra Republicana Badalona ha dit: “els de sempre van portar una proposta per fer exactament el mateix que s’ha fet sempre i que ens ha portat a una ciutat amb grans desigualtats entre els seus barris, un model productiu obsolet i una falta de previsió per afrontar els grans reptes dels propers anys; com la digitalització o l’emergència climàtica. Per tant, no és ni serà el nostre pressupost. Malgrat això, sempre amb esperit constructiu i pensant en el benestar de la ciutadania hem fet propostes de millora” i ha insistit en la necessitat d’un projecte de ciutat amb mirada llarga i ambiciós per Badalona.

Esquerra Republicana presentarà al·legacions a l’acord de pressupostos de PP-PSC un cop s’aprovin el proper dimarts

Previsiblement, el proper dimarts el Ple de Badalona aprovarà els 78M€ del pressupost d’inversions 2021-2024 fruit de l’acord entre el Partit Popular i el Partit Socialista de Catalunya. Esquerra Republicana considera que es tracta d’un pressupost que no fa front als grans reptes que ha d’encarar Badalona els propers anys com, per exemple, la lluita contra les desigualtats creixents a la ciutat, l’atur estructural, l’emergència habitacional, l’emergència climàtica o la transició energètica, entre d’altres. Alex Montornès, president d’Esquerra Republicana Badalona i portaveu del Grup Municipal d’ERC Avancem, considera que “un cop més veiem com els mateixos que han liderat aquesta ciutat gran part dels darrers 40 anys, els de sempre, es posen d’acord per seguir fent les polítiques de sempre. Unes polítiques que tenen una visió a curt termini i que no construeixen de forma estratègica la ciutat que volem els propers 10, 15 o 20 anys. És incomprensible que es dediqui un 32% del pressupost a l’esport però ni un euro a les inversions necessàries del Hub del Coneixement de les Tres Xemeneies que ha de ser una aposta de país i de ciutat”. Montornès també ha denunciat l’opacitat del govern del Partit Popular, la manca d’interès per construir consensos i l’exclusió de la ciutadania i la societat civil. La formació republicana lamenta que no hi ha cap feina de planificació, per exemple, en inversions en accessibilitat, clavegueram o fruit de processos participatius anteriors. A més considera que el calendari d'inversions és irreal, perquè en la majoria de casos no hi ha el projecte fet, i en alguns casos ni tan sols la disponibilitat del terreny per executarla inversió. Reunida ahir al vespre, l’Assemblea d’Esquerra Republicana Badalona va decidir obrir un procés d’al·legacions per esmenar aquests pressupostos. “No podem acceptar uns pressupostos que anteposen els interessos partidistes del PP-PSC als interessos de ciutat.