ERC Badalona

Totes les notícies

Esquerra Republicana Avancem dona tot el suport al club de bàsquet Sant Josep

Davant la complicada situació del Club de Bàsquet Sant Josep, Esquerra Republicana i Avancem donen tot el seu suport a un dels clubs històrics del bàsquet badaloní, per tal de trobar una solució que permeti garantir la seva existència.  Els republicans denuncien que el govern municipal del PP, després de moltes promeses al club, no ha estat capaç d’oferir cap sortida alternativa al Sant Josep. Esquerra considera que una entitat com el Sant Josep, referent de l’esport a la ciutat, ha de poder donar continuïtat a la tasca esportiva que desenvolupa des de fa dècades, en un espai adequat per dur-la a terme. ERC Avancem, exigeix al govern municipal que es posi a treballar fent propostes serioses i realistes i no només promeses buides de contingut. En aquest sentit, el grup republicà, es posa a disposició del club i del govern de Badalona, per poder assolir una sortida digna pel Sant Josep.  Anna Lara, presidenta del grup municipal republicà ha assegurat que: "tenim un govern del Partit Popular que quan estava a l'oposició feia promeses buides de contingut. Ara és molt urgent que treballi en propostes viables i alternatives perquè el club pugui entrenar i competir.” En aquest sentit, “nosaltres ens posem a disposició del club i del govern de Badalona per assolir una sortida digna pel Sant Josep", ha reclamat la regidora republicana.

Comunicat de suport al Club de Bàsquet Sant Josep

L’Ajuntament de Badalona, governat pel PP, ha emprès una acció unilateral que contradiu tot allò parlat amb el Club de Bàsquet Sant Josep durant mesos en què el Club no només ha expressat la voluntat per buscar solucions, sinó que ha fet les accions en aquest sentit que s’esqueia a cada moment, el darrer pas de les quals s’ha fet precisament la darrera setmana. S’ha generat amb aquesta clausura unilateral un problema sòcio-educatiu de primer ordre i una greu desempara tant del Club com dels 200 infants que havien de començar el Casal d’Estiu justament avui. Volem manifestar el total suport dels grups municipals sotasignats al Club i el Centre, i reclamar que s’estudiïn possibilitats per fer prevaldre l’interès públic i garantir així l’activitat social, cultural i esportiva. Per això els grups demanem una reunió conjunta entre la Propietat, el Club, el Govern i l’Oposició on s’expliqui la situació actual i es valorin els escenaris possibles.

ERC i Jovent Republicà de Badalona manifesten la seva preocupació per la situació del Centre Parroquial Sant Josep

ERC i Jovent Republicà de Badalona, manifesten la seva preocupació per la situació actual del Centre Parroquial Sant Josep, que afecta tant al bar com a les seccions esportives de bàsquet, hoquei i patinatge. El Sant Josep és un actor important per al barri i per al conjunt de la ciutat, que ha desenvolupat, durant dècades, una funció cohesionadora a nivell social, que ha estat fonamental. A banda de l’activitat esportiva d’excel·lència que s’hi practica, l’equipament ha estat referent d’activitats culturals diverses que han contribuït decisivament a l’enriquiment del teixit associatiu del barri i de bona part de la ciutat de Badalona. En aquest sentit, el jovent hi ha pogut desenvolupar activitats alternatives a l’oci nocturn convencional, essent referent en cultura, lleure, oci alternatiu i esport. Badalona pateix una manca d’equipaments on els joves puguin tenir accés a la música i la cultura, més enllà de l’oci de borratxera. Per això és important garantir l’activitat que es duia a terme en el centre parroquial Sant Josep. ERC i Jovent Republicà posen de manifest la inacció de l’arquebisbat, propietari del centre; deixant degradar l’equipament durant dècades. Aquesta ha estat una actitud irresponsable que ha portat a les actuals deficiències de les instal·lacions. Des de les organitzacions republicanes entenem que cal continuar treballant per tal de facilitar una solució que permeti la continuïtat de les activitats que s’han desenvolupat fins ara en el Centre Parroquial, d’acord amb l’arquebisbat. Així mateix, consideren que tant les activitats esportives com les lúdiques i culturals perdrien sentit si s’apartessin del barri, en tant que la funció cohesionadora de l’entorn és essencial i cal tenir-la molt en compte de cara a les futures decisions que es prenguin al respecte. Finalment, ERC i Jovent Republicà, insten al govern municipal, a l’arquebisbat i als clubs esportius que hi han desenvolupat la seva activitat, a treballar per trobar la millor solució possible per al Sant Josep.