ERC Badalona

Notícia

Solucions per Badalona Capaç

Raül Vado
Badalona sempre ha estat una ciutat integradora, perquè el seus ciutadans, les seves entitats i les seves empreses ho han volgut així. Gràcies a aquesta voluntat l’any 1997 es constitueix la Fundació Badalona Treball pels Disminuïts, antecessora de la Fundació Badalona Capaç, per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat des del foment de la seva autonomia.
La gran recessió global de 2008 que tant va fer desesperar a les classes mitjanes i baixes, i que encara estem patint, també va afectar dramàticament a les persones amb discapacitats, disparant un 165% el nombre d’aturats. Però Badalona Capaç el 2013, després de deixar 497 persones discapacitades i 84 tècnics i personal laboral al carrer el 2008, aconsegueix revifar el projecte.
Des dels partits polítics i des de les institucions hem d’aportar solucions als problemes. Davant del repte del trasllat de la Fundació a un nou edifici al barri de la Morera, esdevenint el centre ocupacional més gran de Catalunya, ERC treballarà per trobar una solució econòmica i sostenible per a la ciutat en un període raonable de temps.
El model de comerç ciutadà i de protecció del petit comerç d’ERC està a anys lluny del model Mercadona però en aquest cas el retorn social del projecte és inqüestionable. La Fundació ha de disposar d’unes instal·lacions noves, dissenyades expressament per a les necessitats de les persones amb discapacitat, deixant enrere d’una vegada per totes els degradats i antics laboratoris de la Cros en el període més breu de temps.
La nostra prioritat és que Badalona Capaç pugui atendre a les més de 400 persones i donar suport a les seves famílies en unes instal·lacions modernes i dignes.

Article publicat a TOT Badalona el 15 de juliol de 2016