ERC Badalona

Notícia

Horaris inhumans

Raül Vado
Actualment els horaris laborals, culturals i televisius van en contra de la nostra qualitat de vida. Tenim problemes per disposar de temps per acompanyar als nostres fills durant el seu creixement, per dedicar-ho a l’oci, per fer esport, per formar-nos, posar-lo al servei de la societat o simplement per descansar.
En aquest context una ciutat treballadora com Badalona on gairebé el 60% de les llars estan formades per parelles amb fills i on gairebé el 80% dels seus treballadors estan directament relacionats amb el sector serveis hauria d’encapçalar la reivindicació que actualment s’està duent a terme a Catalunya per la Reforma Horària.
Resulta sorprenent com tots hem estat fills, de fet molts ja som pares, i la racionalització dels horaris laborals no és una prioritat de la nostra societat per aconseguir conciliar la vida laboral amb la vida personal i, també, amb la vida social. Les jornades laborals que s’allarguen més enllà de les 7 de la tarda porten associats problemes de salut, de desenvolupaments afectius dels infants, problemes socials i afecta greument al teixit associatiu. Són aquestes associacions les que donen qualitat a les nostres ciutats i són tant importants quan els sistemes de benestar públic pateixen retallades.
Encara que ho pugui semblar, racionalitzar els horaris laborals no és cap entelèquia ja que la majoria dels nostres països veïns disposen d’un horari europeu que facilita la conciliació entre vida laboral i familiar, només és qüestió de prioritats i el que està clar és que un país governat per una dreta ultraliberal no facilitarà aquest canvi beneficiós pels empresaris, perquè implica millores en la competitivitat i la productivitat.
Fem-ho possible entre tots.

Article publicat a TOT Badalona el 18 de març de 2016