Bages

Totes les notícies

ERC reitera el seu compromís amb Súria i la seva gent

Arran de la sorprenent notícia del trencament de l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Súria, el grup municipal d'ERC Súria volem lamentar profundament la situació en la qual queda el nostre consistori i les conseqüències negatives que se'n deriven i afectaran directament a tots els suriencs i surienques. Dos dies després de conèixer la notícia, Esquerra Republicana, amb la portaveu Marta Viladés al capdavant, ja ens hem reunit amb tots els grups municipals. Després de les primeres converses, també amb l’alcalde, Albert Coberó, i la resta del grup socialista, hem pogut constatar la manca de predisposició per arribar a acords. En aquest sentit, assenyalem la falta de lideratge de la força amb més representació al consistori, actualment sense cap proposta clara ni realista per acabar la legislatura amb un govern fort i cohesionat. S’evidencia que el pacte del PSC i el GIIS ha estat un fracàs. Un govern sense rumb i desorientat, en uns moments en què, més que mai, era necessari lideratge, un projecte clar i un full de ruta ambiciós per la Súria del futur. Dos anys després de les darreres eleccions municipals, no s’ha realitzat cap dels projectes estratègics per al nostre municipi. Seguim amb molts problemes amb la recollida de residus, deficiències importants a la via pública i amb la construcció de la biblioteca -que havia de ser el projecte clau de la legislatura i de progrés pel nostre municipicompletament aturat. Sobre el centre de dia som l’únic partit que defensem la creació d’aquest equipament des de les eleccions del 2007, però és necessari estudiar quina tipologia, quin model i quina ubicació és millor per a la gent gran del nostre poble. Estem perdent moltes oportunitats i no ens ho podem permetre. ERC Súria, en les anteriors eleccions municipals, vam aconseguir els millors resultats de la nostra història. Actualment som la segona força al nostre municipi, a poc més de 100 vots del grup socialista, i des del primer moment hem actuat amb lleialtat, fent una oposició contundent però constructiva, defensant les nostres propostes i prioritzant sempre Súria i la seva gent.

ERC Bages celebra els 90 anys a Callús amb un emotiu homenatge a Joan Badia

ERC Bages ha celebrat a la Plaça Doctor Vers de Callús els seus 90 anys, amb l’assistència d’unes dues centes persones i la presència de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el president del Grup Municipal d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall; l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell; i el diputat i alcalde de Cardona, Ferran Estruch. Abans de l’acte a la plaça, al passatge del costat, es va inaugurar un vial amb el nom de Joan Badia i Pujol, que va ser el gran protagonista de la vetllada. Primer, l’alcalde de Callús, Jordi Mas, i després l’expresident d’ERC Manresa, Ramon Fontdevila, van emocionar al públic amb unes paraules en record de Joan Badia, i de quan a ERC eren “quatre gats”, abans de donar pas a la pianista local Judit Morral, que va fer cantar als assistents amb la sardana de Callús. Per la seva banda, Ferran Estruch, va tenir paraules de record de totes aquelles persones represaliades per defensar el dret a vot dels catalans i catalanes i va demanar una ovació a l’expresidenta Carme Forcadell, que fa pocs dies va aconseguir la seva sortida de la presó. Seguidament va ser el torn d’Ernest Maragall, que va remarcar la importància d’ERC en la història i va assegurar que la república s’aconsegueix “pam a pam, poble a poble i vila a vila”. Després Forcadell va rebre un altre cop els aplaudiments del públic després de donar-los les gràcies per haver sentit el seu suport durant els tres anys de presó. I per últim, Laura Vilagrà, que va recordar Marta Rovira dient que “ningú és més que ningú i ningú esta sobre de ningú” i va assegurar que ERC lluitarà per una República lliure, social, verda i feminista.

El diari Regió7 entrevista al nou president del Consell Comarcal del Bages Eloi Hernàndez

Coincidint amb l’equador del mandat del govern d’ERC i Junts, Eloi Hernàndez (Fonollosa, 1987) ha assumit aquesta setmana la presidència del Consell Comarcal del Bages. Alcalde de Fonollosa des del fa sis anys, el republicà ha estat en els darrers dos anys el vicepresident de l’ens comarcal compartint el lideratge amb la fins ara presidenta, Estefania Torrente. Agafa el timó amb l’objectiu de ser al costat dels ajuntaments per fer front als reptes socials i econòmiques postcovid i per fer de la comarca un territori d’oportunitats i competitiu. Coincidint amb la meitat del mandat hi ha un canvi de presidència que qualifica de «relleu natural». És un relleu natural perquè ja des de l’inici de la legislatura ens vam plantejar un lideratge compartit al Consell Comarcal. De fet l’Estefania Torrente era presidenta i jo vicepresident, vam compartir el lideratge i jo vaig assumir la presidència del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses perquè volíem que fos una pota més dins la governança del Consell i ha estat tot molt compartit i molt mancomunat. Es mantindrà aquest lideratge compartit? Sí, no hi haurà cap trencament de res. És un punt i seguit amb la legislatura. Per tant, la forma de govern la mantindrem de manera molt col·laborativa. La figura de la vicepresidència continuarà existint i l’assumeix la Marta Viladés, que a més portarà la nova conselleria de Projectes Estratègics. En què consisteix? Vol posar en valor, d’una banda, els projectes i la transversalitat dintre de la casa per fomentar que les diverses conselleries i àrees treballem de manera coordinada i també vol posar en valor reptes molt importants que haurem d’afrontar aquests darrers dos anys postcovid. Per una banda, tot el tema del Next Generation, on volem fer de coordinadors entre els ajuntaments per preparar projectes i estar preparats per quant surtin aquests fons europeus. I també portarà el projecte del TTT (Treball, Talent i Tecnologia), que és aquesta inversió que hi ha hagut en tot el camp de la indústria de l’automobilisme a la comarca.

ERC Bages celebra divendres els 90 anys de la formació en un acte a Callús

ERC Bages organitza aquest divendres a les 8 del vespre un acte per commemorar els 90 anys del naixement del partit. Es tracta d'un acte obert a tothom que tindrà lloc a la Plaça del Doctor Vers de Callús, i comptarà amb les intervencions l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; la consellera de Presidència del Govern de la Generalitat, Laura Vilagrà; el President del Grup Municipal a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall; i el diputat al Parlament i alcalde de Cardona, Ferran Estruch.  L'elecció de Callús no ha estat casual, ja que en el decurs de l'acte també es farà un sentit recordatori al qui fou alcalde del municipi i un referent del partit a la comarca, Joan Badia i Pujol, que ens va deixar recentment. Des de l'organització recorden que es prendran totes les mesures vigents referents a la pandèmia.

La republicana Alba Pérez, nova regidora a Navarcles

Alba Pérez i Subirana és des d'ahir dimarts nova regidora de l'Ajuntament de Navarcles i assumeix les carteres de Serveis Econòmics, Recursos Humans, Polítiques Digitals i Infància. Pérez va prendre possessió del càrrec en el Ple celebrat ahir dimarts i substituirà a Toni Muñoz, que va renunciar a la regidoria per motius personals i professionals.  La nova regidora ha manifestat el seu "orgull" per poder treballar al servei de la gent, al que pensa dedicar-hi el màxim dels seus esforços, i amb un "ferm compromís" amb la justícia social, la lluita feminista, el republicanisme i els anhels de llibertat de Catalunya. Pérez, que és actualment la presidenta de la Secció Local d'ERC a Navarcles, era la candidata número quatre de la candidatura d'Ara Navarcles-AM, un projecte transversal municipalista i integrat també per Esquerra Republicana.

Eloi Hernàndez relleva Estefania Torrente a la presidència del Consell Comarcal del Bages

Els grups comarcals d’ERC i JuntsxCat fem públic el relleu a la presidència del Consell Comarcal del Bages que proposarem que sigui ratificat en un ple que es celebrarà el 5 de juliol. El Vicepresident i alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez i Mosella, serà el candidat a rellevar l’actual Presidenta de l’ens, Estefania Torrente i Guerrero, que deixa l’acte per motius professionals. Ambdós han compartit les tasques de l’àrea de Presidència i Vicepresidència la primera meitat de legislatura. Estefania Torrente ha estat membre del Consell comarcal els darrers 6 anys, essent Consellera de l’Àrea Econòmica la passada legislatura, i assumint la responsabilitat de Presidència els darrers dos. Els grups comarcals volem agrair-li el treball, esforç, lideratge i implicació, i desitjar-li molta sort i encerts. Els grups comarcals d’ERC i JuntsxCat seguirem treballant des d'un Govern comarcal fort i cohesionat per tal de donar resposta a tots els reptes socioeconòmics, comunitaris i interns, posant la qualitat de vida de les persones al centre de les nostres polítiques i incidint en el desenvolupament del Bages com a territori d'oportunitats pel nostre país i la seva gent.

Torrent relata a Manresa com va ser víctima d'espionatge en la presentació del llibre "Pegasus"

El passat dijous, 27 de maig, Manresa va acollir la presentació del llibre "Pegasus" de l'expresident del Parlament i recentment nomenat conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. L'acte a comptar amb l'assistència d'una vuitantena de persones que van poder escoltar les intervencions de l'autor en un acte dirigit per la periodista Pilar Goñi i acompanyat també per l'alcalde de Manresa, Marc Aloy. El llibre relata el cas d'espionatge que va patir en la seva etapa com a president del Parlament de Catalunya mitjançant el programa Pegasus, del qual només en disposa els Estats.

Joan Badia, puntal d’ERC a Manresa i al Bages

Tothom qui ha conegut en Joan Badia us dirà que fou una persona cordial, intel•ligent i molt treballadora. Com a mestre, a la feina o entre amics. Va ser un gran activista pel país, un gran defensor de la nostra llengua. Així ho demostren tots aquells a qui van poder aprendre català durant el franquisme, posteriorment a Òmnium i altres institucions. Deixarà una gran empremta com a professor de català per molts del alumnes de la comarca del Bages ja que va poder treballar en diversos instituts. També va ser un gran mestre entre nosaltres, a ERC. De quan a Esquerra érem pocs: des de 1991. Fou president comarcal del Bages (1993-1996) i de la Secció Local de Manresa (2000-2004), i al seu costat vam créixer a tot arreu. Exigència i compromís. La seva capacitat de treball ens astorava i, sovint, també la seva vehemència. Al cap dels anys fou escollit alcalde de Callús, el 2015, el primer alcalde d’Esquerra Republicana de Catalunya des del 1939, i va repetir el 2019 amb més bons resultats que la legislatura anterior. Va haver de deixar el càrrec per motius de salut. Des d'ERC Bages estem orgullosos d’haver tingut un alcalde que es va deixar la pell pel seu poble i la seva comarca. Sempre liderant, va transformar el municipi millorant-lo i estant al costat de tothom qui ho necessitava. Al Consell Comarcal va liderar la conselleria de Desenvolupament Comarcal i en els diversos càrrecs que va exercir al Departament d’Educació, sempre va estar disponible sent un mestre de mestres. Tots el recordarem per l’1 d’octubre de 2017 quan la Guàrdia Civil va arribar a l’escola de Callús i ell presentant-se com a alcalde, els agents el van agredir. Va ser acusat de desobediència per aquests fets que posteriorment varen ser arxivats. Des d’ERC Manresa, ERC Callús i tota la comarca del Bages en conservarem sempre un record inesborrable, i un exemple de tenacitat i generositat —i el testimoni de totes les reunions realitzades que ell recollia pacient en format d’acta per tal de fixar la memòria d’aquells temps passats.

ERC Bages organitza una taula rodona sobre lideratges en el món de la política amb la participació de Carme Forcadell

ERC Bages organitza pel proper divendres, dia 12 de març, una taula rodona telemàtica sobre el paper dels lideratges femenins en el món de la política. L'acte, que porta per títol "Dones i lideratge en política", s'emmarca en les activitats commemoratives del Dia Internacional de les Dones organitzades per la secretaria de les Dones d'ERC Bages. La taula comptarà amb unes ponents de luxe amb l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; la segona tinent d'alcalde i regidora de Feminismes de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz; i l'alcaldessa de Sant Salvador de Guardiola, Georgina Mercadal. Les intervencions de les ponents es clourà amb un torn obert de paraules entre les persones assistents. L'acte tindrà lloc aquest divendres, a les 7 de la tarda, mitjançant la plataforma Zoom i és obert a tothom. Per a poder participar-hi, cal enviar un correu electrònic a l'adreça [email protected] sol·licitant l'enllaç per a poder connectar-s'hi.