Bages

Totes les notícies


La republicana Alba Pérez, nova regidora a Navarcles

Alba Pérez i Subirana és des d'ahir dimarts nova regidora de l'Ajuntament de Navarcles i assumeix les carteres de Serveis Econòmics, Recursos Humans, Polítiques Digitals i Infància. Pérez va prendre possessió del càrrec en el Ple celebrat ahir dimarts i substituirà a Toni Muñoz, que va renunciar a la regidoria per motius personals i professionals.  La nova regidora ha manifestat el seu "orgull" per poder treballar al servei de la gent, al que pensa dedicar-hi el màxim dels seus esforços, i amb un "ferm compromís" amb la justícia social, la lluita feminista, el republicanisme i els anhels de llibertat de Catalunya. Pérez, que és actualment la presidenta de la Secció Local d'ERC a Navarcles, era la candidata número quatre de la candidatura d'Ara Navarcles-AM, un projecte transversal municipalista i integrat també per Esquerra Republicana.

Eloi Hernàndez relleva Estefania Torrente a la presidència del Consell Comarcal del Bages

Els grups comarcals d’ERC i JuntsxCat fem públic el relleu a la presidència del Consell Comarcal del Bages que proposarem que sigui ratificat en un ple que es celebrarà el 5 de juliol. El Vicepresident i alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez i Mosella, serà el candidat a rellevar l’actual Presidenta de l’ens, Estefania Torrente i Guerrero, que deixa l’acte per motius professionals. Ambdós han compartit les tasques de l’àrea de Presidència i Vicepresidència la primera meitat de legislatura. Estefania Torrente ha estat membre del Consell comarcal els darrers 6 anys, essent Consellera de l’Àrea Econòmica la passada legislatura, i assumint la responsabilitat de Presidència els darrers dos. Els grups comarcals volem agrair-li el treball, esforç, lideratge i implicació, i desitjar-li molta sort i encerts. Els grups comarcals d’ERC i JuntsxCat seguirem treballant des d'un Govern comarcal fort i cohesionat per tal de donar resposta a tots els reptes socioeconòmics, comunitaris i interns, posant la qualitat de vida de les persones al centre de les nostres polítiques i incidint en el desenvolupament del Bages com a territori d'oportunitats pel nostre país i la seva gent.

Torrent relata a Manresa com va ser víctima d'espionatge en la presentació del llibre "Pegasus"

El passat dijous, 27 de maig, Manresa va acollir la presentació del llibre "Pegasus" de l'expresident del Parlament i recentment nomenat conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. L'acte a comptar amb l'assistència d'una vuitantena de persones que van poder escoltar les intervencions de l'autor en un acte dirigit per la periodista Pilar Goñi i acompanyat també per l'alcalde de Manresa, Marc Aloy. El llibre relata el cas d'espionatge que va patir en la seva etapa com a president del Parlament de Catalunya mitjançant el programa Pegasus, del qual només en disposa els Estats.

Joan Badia, puntal d’ERC a Manresa i al Bages

Tothom qui ha conegut en Joan Badia us dirà que fou una persona cordial, intel•ligent i molt treballadora. Com a mestre, a la feina o entre amics. Va ser un gran activista pel país, un gran defensor de la nostra llengua. Així ho demostren tots aquells a qui van poder aprendre català durant el franquisme, posteriorment a Òmnium i altres institucions. Deixarà una gran empremta com a professor de català per molts del alumnes de la comarca del Bages ja que va poder treballar en diversos instituts. També va ser un gran mestre entre nosaltres, a ERC. De quan a Esquerra érem pocs: des de 1991. Fou president comarcal del Bages (1993-1996) i de la Secció Local de Manresa (2000-2004), i al seu costat vam créixer a tot arreu. Exigència i compromís. La seva capacitat de treball ens astorava i, sovint, també la seva vehemència. Al cap dels anys fou escollit alcalde de Callús, el 2015, el primer alcalde d’Esquerra Republicana de Catalunya des del 1939, i va repetir el 2019 amb més bons resultats que la legislatura anterior. Va haver de deixar el càrrec per motius de salut. Des d'ERC Bages estem orgullosos d’haver tingut un alcalde que es va deixar la pell pel seu poble i la seva comarca. Sempre liderant, va transformar el municipi millorant-lo i estant al costat de tothom qui ho necessitava. Al Consell Comarcal va liderar la conselleria de Desenvolupament Comarcal i en els diversos càrrecs que va exercir al Departament d’Educació, sempre va estar disponible sent un mestre de mestres. Tots el recordarem per l’1 d’octubre de 2017 quan la Guàrdia Civil va arribar a l’escola de Callús i ell presentant-se com a alcalde, els agents el van agredir. Va ser acusat de desobediència per aquests fets que posteriorment varen ser arxivats. Des d’ERC Manresa, ERC Callús i tota la comarca del Bages en conservarem sempre un record inesborrable, i un exemple de tenacitat i generositat —i el testimoni de totes les reunions realitzades que ell recollia pacient en format d’acta per tal de fixar la memòria d’aquells temps passats.

ERC Bages organitza una taula rodona sobre lideratges en el món de la política amb la participació de Carme Forcadell

ERC Bages organitza pel proper divendres, dia 12 de març, una taula rodona telemàtica sobre el paper dels lideratges femenins en el món de la política. L'acte, que porta per títol "Dones i lideratge en política", s'emmarca en les activitats commemoratives del Dia Internacional de les Dones organitzades per la secretaria de les Dones d'ERC Bages. La taula comptarà amb unes ponents de luxe amb l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; la segona tinent d'alcalde i regidora de Feminismes de l'Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz; i l'alcaldessa de Sant Salvador de Guardiola, Georgina Mercadal. Les intervencions de les ponents es clourà amb un torn obert de paraules entre les persones assistents. L'acte tindrà lloc aquest divendres, a les 7 de la tarda, mitjançant la plataforma Zoom i és obert a tothom. Per a poder participar-hi, cal enviar un correu electrònic a l'adreça [email protected] sol·licitant l'enllaç per a poder connectar-s'hi.

Junqueras i Aragonès demanen concentrar el vot independentista a ERC “per evitar un govern del 155” en un acte a Manresa

Els republicans han apel·lat a la “mobilització per omplir les urnes aquest proper diumenge per evitar un govern del 155” durant l’acte de campanya d’Esquerra Republicana a Manresa amb la participació de la plana major del partit: Oriol Junqueras, el candidat Pere Aragonès, l’exconseller Raül Romeva, la número 2 i bagenca, Laura Vilagrà, i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy. L’alcalde republicà de la capital del Bages, Marc Aloy, ha obert l’acte apostant per “la via àmplia, la de sumar i arribar a acords” alhora que ha cridat a la mobilització el proper 14F “amb el nou lideratge d’ERC, com ja va passar a Manresa”. Per la seva part la número 2 i bagenca Laura Vilagrà també ha fet al·lusió a la necessitat d’acumular forces i ha situat Esquerra com a “graner de nous independentistes” i l’única candidatura “capaç” de liderar un país “net de corrupció” i “al costat de la gent”. Oriol Junqueras i Raül Romeva també han pogut participat a l’acte amb poc marge de temps abans de tornar a la pressió de Lledoners per passar-hi la nit. De fet ha estat el mateix Romeva qui ha començat la seva intervenció mostrant il·lusió per poder ser a Manresa malgrat preveure de nou la revocació del tercer grau. L’exconseller ha explicat que “deuen haver entès que l’impacte que té tancar-nos a la presó durant la campanya no els convé” i afegeix que “una vegada més les decisions judicials no es prenen per criteris jurídics sinó polítics”. L’esport ha estat un dels temes que ha tractat Raül Romeva i ha remarcat el compromís de doblar el pressupost en aquest àmbit, l’alliberament de burocràcia en la gestió i rebuda de subvencions, l’assumpció de l’esport com a bé essencial i de caire transversal a tot el govern i, finalment, la corrupció 0 i la “lluita a fons” contra les irregularitats en el món esportiu. El líder dels republicans, Oriol Junqueras, s’ha referit a la polèmica generada pel candidat socialista Salvador Illa al no haver-se volgut fer la prova PCR al debat de TV3 i ha posat en dubte si “el pitjor ministre de sanitat, que va abandonar el seu lloc de responsabilitat per presentar-se a unes eleccions, va aprofitar el seu càrrec per vacunar-se com va fer la cúpula militar de l’exèrcit espanyol”.

Laura Vilagrà: “Destinarem fons europeus a les PIMES i al teixit econòmic del Bages”

En un nou acte sectorial d’ERC Bages sobre “comerç, autònoms i economia” la número 2 de la candidatura republicana, Laura Vilagrà, ha assegurat que “al Bages tenim clarament sectors competitius on destinar-hi aquests fons: economia circular, indústria de l’automoció, al sector químic, sector sanitari o agroalimentari. Aquests sectors seran claus per aconseguir que l’economia faci un pas endavant” Esquerra Republicana del Bages ha fet un nou acte sobre “comerç, autònoms i economia” posant l’accent en l’economia bagenca i aportant propostes de present i futur per “aconseguir una economia més forta i competitiva”. En aquest nou debat sectorial hi ha participat la número 2 de la candidatura republicana, la santpedorenca Laura Vilagrà, l’alcalde de Cardona i també candidat, Ferran Estruch, el diputat al congrés dels diputats, Joan Capdevila i el Secretaria General de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Albert Castellanos. Vilagrà ha destacat “l’esforç i resistència” del sector econòmic durant aquests darrers mesos i ha explicat que “farem tot el possible per pal·liar aquesta situació excepcional derivada de la pandèmia el més aviat possible”. Alhora, la número 2 d’ERC ha destacat la “potencialitat” del Bages atès que “tenim un pla industrial, un bon anàlisi dels polígons actuals, projectes d’economia circular... però és evident que necessitem fer un pas més i poder aprofitar els fons europeus que arribaran” i ha apuntat que “al Bages tenim clarament sectors competitius on destinar-hi aquests fons: economia circular, indústria de l’automoció, al sector químic, sector sanitari o agroalimentari. Aquests sectors seran claus per aconseguir que l’economia faci una passa endavant. I volem que les PIMES tingueu accés directe a aquests fons”. L’alcalde de Cardona i també candidat, Ferran Estruch, ha explicat que “El sector industrial i el sector serveis són per la comarca i pel país un sector estratègic.

ERC Bages posa en valor “haver capgirat les retallades en Salut” i aposten per augmentar la inversió en recerca i investigació

Ferran Estruch, alcalde de Cardona i número 19 de la candidatura d’ERC, Pere Joan Cardona, Doctor en Medicina i cirurgia i especialista en Microbiologia i Parasitologia i Carme Bertral, metgessa i secretària d'Atenció Sanitària i Participació al Departament de Salut, han participat de forma telemàtica en l’acte de campanya d’ERC al Bages sota el lema ‘Pandèmia, salut i recerca: present i futur’, on s’ha posat en valor la tasca d’atenció, recerca i suport que ha fet el Departament de Salut de la Generalitat durant la pandèmia en l’àmbit assistencial i d’investigació així com també haver revertit les retallades.   La campanya d'Esquerra Republicana s'articula en diversos eixos. Atenent a la particular situació de la pandèmia, "la Salut" ha estat el tret de sortida de d'aquesta campanya al Bages. L’alcalde de Cardona i candidat, Ferran Estruch, ha obert l’acte explicant que “Esquerra ha de liderar Departaments com Salut o el d’Afers Socials, Treball i Famílies” ja que “per nosaltres, ocupar-nos de la salut dels nostres veïns i veïnes és un honor, així com ocupar-nos dels serveis socials, ja que és la millor manera de millorar la vida de la gent”. Alhora Estruch ha posat en valor que “des que ERC és al govern, s’han revertit les retallades que durant anys ha patit el Departament de Salut” i també ha apuntat que en l’àmbit de l’I+D+I “s’ha de seguir incrementant la inversió en recerca i investigació fins arribar al 3% del PIB”.   L’acte telemàtic ha comptat amb la presència del doctor Pere Joan Cardona, qui ha valorat la corresponsabilitat com un dels aprenentatges d’aquesta crisi, és a dir, el fet de no pensar o exigir “el que pot fer el país per mi, sinó que puc fer jo pel país”. Pel que fa la inversió en recerca, Cardona “felicita” la “ràpida” i “excel·lent” reacció del Departament de Salut, posant, just una setmana després del “lock down” 4 milions d’euros a disposició de la recerca per tal que “tothom es mobilitzés al voltant d'aquesta emergència”.

ERC es reivindica com “l’eina més útil” per la Catalunya Central

Els candidats i candidates d’ERC a la Catalunya Central han fet una roda de premsa per donar inici a la campanya electoral i han reivindicat Esquerra com “l’eina més útil” per la recuperació econòmica i social de la Catalunya Central. Laura Vilagrà, candidata número 2 dels republicans, ha explicat que “venim a fer la via àmplia cap a la independència” així com “treballar per la reconstrucció econòmica i social del país”. Ferran Estruch (Bages), Alba Camps (Berguedà), Margarida Feliu (Osona) i Elsa Maestre (Moianès) han posat en valor la feina municipalista del territori i han presentat propostes de transformació per fer-lo progressar.   La plaça major de Manresa ha acollit la roda de premsa dels candidats i candidates de la Catalunya Central que formen part de la llista electoral d’ERC. La santpedorenca i número 2 dels republicans, Laura Vilagrà, ha assegurat que “venim a fer la via àmplia cap a la independència” ja que “tenim el deure que sumar més suports a la independència per fer possible la República Catalana”. Vilagrà també ha explicat que “davant el context econòmic i social que tenim, derivat per la pandèmia, hem d'engegar des del minut zero una agenda transformadora, per donar oportunitats laborals a tothom, habitatge assequible i feina i salaris dignes” així com ha apuntat que “des d'un punt de vista econòmic hem d'ajudar els sectors afectats per la pandèmia i als sectors innovadors”. Vilagrà ha explicat que es superarà la pandèmia “no per la via liberal de les retallades sinó des de la justícia social, l'equitat i el progrés”.   L’alcalde de Cardona i número 19 de la candidatura republicana, Ferran Estruch, ha explicat que “la candidatura d’ERC compta amb 100 candidats i candidates provinents del món local” i en aquest sentit “nosaltres també posem en valor la gran feina que s’està fent als municipis d’aquest territori, l’esforç que fan els alcaldes i alcaldesses cada dia per millorar els seus pobles i construir un futur millor” i ha assegurat que tant des del Parlament com des del Govern “seguirem treballant per transformar i fer avançar el nostre territori.