Bages

Totes les notícies

ERC i JuntsxCat signen un acord de govern al Consell Comarcal del Bages per al mandat 2019-2023

Les eleccions municipals del maig de 2019 han configurat una nova composició dels ajuntaments de la comarca i també del Consell comarcal del Bages, encapçalat pel grup comarcal d’ERC-AM. En el seu moment, el grup republicà ha proposat la formació d’un Govern ampli i de consens a aquelles formacions sobiranistes i republicanes que formaran part del ple del consell (JuntsxCat, CUP i Comuns). Aquesta voluntat s’ha concretat i plasmat en un acord entre els grups d’ERC-AM i JuntsxCat (amb qui s’ha trobat aquesta reciprocitat) per a la formació d’un govern sòlid, plural i il·lustratiu del conjunt de la població bagenca. Així, les dues formacions, amb 13 i 9 conselleres i consellers respectivament, representem el 66,6% del ple del Consell, el 75% de les alcaldies de la comarca en aquests moments del mandat, amb un suport del 56% dels vots totals obtinguts a les passades eleccions municipals, i 213 electes (66,56%). Així, en aquest acord establim les bases i les prioritats del Govern comarcal pel mandat 2019-2023 que posa les persones i les polítiques públiques al servei dels municipis al centre de tot. Un govern fort, ampli i plenament disposat a treballar per a tots els pobles de la comarca, tota la seva gent, i el país; capaç d’encarar amb fermesa i responsabilitat tots els reptes de futur de la nostra comarca. Un govern municipalista, plenament compromès amb el País, la democràcia i els valors republicans com la igualtat, l’esforç, el treball, l’honestedat i la defensa del bé comú. Un govern republicà basat en la confiança plena amb els ciutadans i ciutadanes. El nou Govern estableix com a objectius principals d’acció les polítiques socials i d’atenció a les persones per a millorar-ne la vida i el seu benestar, el suport i serveis als municipis, la promoció turística, i el desenvolupament econòmic i territorial mediambientalment sostenible. També seguirà fortament compromès amb la defensa dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya, per fer un país nou i millor, més lliure, més net i més just.

L’agent d’acollida Jamaa Mbarki i la mestra Gina Sonia Plopu s’incorporen al projecte d’Esquerra

Esquerra Manresa ha anunciat aquest dimecres a la tarda que l’actual agent d’acollida de l’Ajuntament de Manresa, Jamma Mbarki, i la mestra manresana d’origen romanès Gina Sonia Plopu, s’incorporen al projecte de la formació republicana per al mandat 2019-2023.  En paraules del candidat a l’alcaldia, Marc Aloy, es tracta de dues incorporacions que “defineixen molt bé el model de ciutat que Esquerra vol per a Manresa, un model amb igualtat d’oportunitats per a tothom, i amb una participació activa de tots els manresans i manresanes, sigui quin sigui el seu origen”. I hi ha afegit: “Tant el Jamaa com la Gina són persones que des de fa anys ja participen activament de la vida social i cultural de Manresa, i ara fan el pas de participar també de la vida política. Les candidatures han de reflectir la realitat de la ciutat, i Manresa és diversa i complexa, és plural i és multicultural. Tenim molt clar que Manresa és de tots i l’hem de fer entre tots, i també tenim molt clar que ningú ha de renunciar als seus orígens”. Jamaa Mbarki va arribar a Catalunya el 1988, amb 18 anys, i per motius laborals va venir a Manresa, ciutat de la qual és ciutadà des del 1991. Va estudiar dos anys a la facultat de Dret del Marroc. D'allí va néixer la seva implicació en el món sindical. Durant quatre anys ha estat delegat de Comissions Obreres en una empresa privada i des d’en fa 12 ho és al comitè de l’Ajuntament de Manresa, on treballa des del 2000. Des del 2008 és l’agent d’acollida de l’Ajuntament, feina que li ha permès acumular una experiència molt vàlida, que sempre ha estat acompanyada de la formació en l’àmbit de la nova ciutadania i l’acollida, així com en l’àmbit de l’estrangeria. Mbarki és la porta d’entrada a la ciutat. Ha acompanyat centenars i centenars de persones en el seu procés d’establiment a Manresa. Gina Sonia Plopu va néixer a Romania, on es va titular com a mestra d’educació infantil i primària, i va cursar també estudis de Psicologia.

L’arquitecte i urbanista David Aaron López s’incorpora al projecte d’Esquerra Manresa

Esquerra Manresa ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa que l’arquitecte i urbanista David Aaron López Martí s’incorpora al projecte de la formació republicana per al mandat 2019-2023. Tota una declaració d’intencions per aconseguir que Marc Aloy sigui el proper alcalde de la ciutat de Manresa. En paraules del mateix Aloy, es tracta d’una incorporació que “suma esforços i suma persones que són molt competents i molt vàlides, perquè el nostre objectiu és que, amb l’ajuda de totes i tots, fem possible que Manresa faci un autèntic salt endavant”. El candidat a l’alcaldia per Esquerra també ha ressaltat que la incorporació de David Aaron López “representa el retorn del talent cap a Manresa, que tan necessari és”.   Nascut a les Escodines el 1968, David Aaron López Martí compta amb una àmplia trajectòria en l’àmbit professional de l’urbanisme dins de l’administració. És arquitecte, tècnic urbanista i té un màster professional en estudis territorials i urbanístics. Ha estat arquitecte dels ajuntaments de Sabadell, Navarcles, Avinyó i Sant Fruitós de Bages, on té la plaça de funcionari, i també director dels Serveis Territorials a l’Ajuntament de Badia del Vallès. El 2008, en rebre una oferta “irrebutjable”, va fer les maletes per marxar cap a Eivissa, on ha estat director tècnic de l’empresa pública de Turisme del Consell Insular d’Eivissa i, posteriorment, director insular de Territori i Mobilitat del mateix consell.   Soci i membre de l’executiva de Ciuadans pel Canvi que presidia Pasqual Maragall, López es declara ideològicament “d’esquerres, republicà i catalanista”. Sempre com a independent, ha estat regidor de govern de Callús (1995-2003) i alcalde d’aquesta població del Bages (2003-2008). Durant els 13 anys que va ser al consistori callussenc, també va ser conseller comarcal.   Després d’uns anys a Eivissa, ara retorna a la seva Manresa per sumar-se al projecte que lidera Marc Aloy.

Albert Mulero, president comarcal d’ERC Bages, encapçalarà la llista a les municipals a Castellbell i el Vilar

L'assemblea local d'ERC Castellbell i el Vilar ha escollit per unanimitat Albert Mulero i Miras com alcaldable, encapçalant la candidatura d'aquesta formació a les eleccions municipals del 26 de maig. Mulero és regidor per ERC a Castellbell i el Vilar des del 2011 i té una àmplia trajectòria com a activista social i està compromès amb la realitat nacional que viu el país. Va ser president de l'AMPA de l'escola activa dels seus fills, president de la Cooperativa de Serveis El Drac de Sant Jordi i membre del Consell de 10Mil a Brussel·les que amb la manifestació del març de 2009, va internacionalitzar el conflicte no violent de Catalunya amb l'Estat espanyol. Químic de formació, ha treballat com a responsable de producció a la multinacional alemanya Boehringer Ingelheim i actualment és Controller de la també multinacional farmacèutica catalana Reig Jofré Group.   El 2015 va ser escollit president comarcal d'ERC Bages i afirma que "això m'ha permès tenir una visió global de la situació de molts municipis del Bages i de la seva gestió per millorar l'atenció a la ciutadania, els serveis i les iniciatives econòmiques".   Mulero explica que "cada poble és diferent, és singular, i els reptes que tenim a Castellbell i el Vilar en l'atenció a les persones, l'educació i el desenvolupament econòmic seran les nostres prioritats, sense oblidar dignificar la vida dels veïns i veïnes de les urbanitzacions on viu un terç de la nostra població".   Segons informa el candidat, "per abordar amb èxit i eficiència les mesures que cal aplicar, ERC Castellbell i el Vilar disposa d'un imprescindible equip de treball jove i qualificat". Mulero explica que "Castellbell i el Vilar és un poble dispers, i que la personalitat de cada nucli habitat, ens ofereix alhora una diversitat que ens enriqueix, perquè tots som Castellbell i el Vilar". I acaba manifestant "hem de despertar el poble, i estem segurs que després dels primers cent dies de mandat, mirarem enrere i la ciutadania ens posarà de nota un excel·lent".

Enric Forcada i Eli Carracedo encapçalaran la candidatura d'ERC a Artés

L'assemblea d'ERC Artés ha escollit a Enric Forcada per encapçalar la candidatura d'Esquerra Republicana a les properes eleccions municipals del 26 de maig de 2019. Des de la secció local també es va acordar que Eli Carracedo, l'actual Primera tinent d'alcalde del municipi, seguís la llista com a número dos demostrant que la candidatura d'Esquerra és un projecte de grup. Enric Forcada és llicenciat en Ciències Polítiques i ha estat regidor per Esquerra els últims quatre anys en l'àmbit dels serveis, mobilitat i joventut. També és, des del darrer any i mig, conseller de Suport als Municipis del Consell Comarcal del Bages. Per la seva banda, Eli Carracedo, amb estudis de màrqueting i tècnica superior en Educació Infantil, també ha estat regidora de cultura, esports i educació pel mateix grup polític. Tots dos volen ara encapçalar un projecte republicà i feminista, amb gent diversa, que defugi dels personalismes i que doni molta importància al treball de grup, per a seguir treballant per un poble respectuós amb el medi ambient, i pensat per a les persones que hi viuen.   ERC Artés durà a terme diferents sessions participatives en format de caminades durant els diumenges 10, 24 i 31 de març. Vol, amb aquest format i des de la proximitat, aconseguir converses disteses i parlar dels diferents àmbits que afecten el dia a dia dels artesencs i artesenques. 

Xavier Garcia i Llamas encapçalarà la llista d’ERC Rajadell a les eleccions municipals

La secció local d’ERC ha escollit Xavier Garcia i Llamas per a liderar el nou projecte republicà a Rajadell i potenciar les polítiques socials al municipi. La presentació oficial de la candidatura de Xavier Garcia i Llamas a l’alcaldia de Rajadell tindrà lloc el proper dissabte 16 de febrer, a les 11:30 hores, a la plaça de la vila.   Garcia i Llamas es presenta per primer cop a l’alcaldia de Rajadell després de ser escollit per unanimitat entre els membres de la secció local republicana. Té una una llarga trajectòria en l’associacionisme al municipi, on actualment fa de tresorer de l’Associació Cultural i Recreativa de Rajadell i col·labora en projectes de revitalització i cohesió social.   El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Rajadell és graduat en Enginyeria de Recursos Energètics i Miners i compta amb un equip de col·laboradors multidisciplinars de formacions diverses que aspiren a formar un equip de govern sòlid i solvent. L’equip de campanya de Xavier Garcia i Llamas el formen rajadellenques i rajadellencs de tots els nuclis que volen fer un tomb més social a les polítiques locals i fer un Rajadell on tots els habitants se sentin representats i orgullosos de formar-ne part.

ERC Bages denuncia l'estat de les obres d'acondicionament del lloc de l'accident ferroviari del passat 20 de novembre a Vacarisses

ERC Bages manifesta el més sentit condol als familiars i amics de la víctima mortal, i de totes les persones ferides en l'accident ferroviari ocorregut divendres passat a la línia R4, a Castellgalí.   El Grup Parlamentari d'ERC al Senat, ha fet preguntes orals i escrites al ministre de Foment, José Luís Ábalos, exigint la millora de la línia R4. Així mateix, la propera setmana, registraran una nova pregunta al ministre per a la sessió de control al Gobierno i més preguntes escrites.   Es dona el fet que divendres passat, al migdia, els senadors Mirella Cortès i Bernat Picornell, juntament amb l'alcalde de Vacarisses, Toni Masana i la 1a tinent d'alcalde, Olga Serra, van fer visita de seguiment de l'estat de les obres d'acondicionament del lloc de l'accident ferroviari del passat 20 de novembre a Vacarisses, on va caure un talús a la via i va provocar una defunció i varis ferits. I cal dir que encara hi ha restes escampades per l'entorn; bateries i cables a la vista; la porta del vagó abandonada; abocament de les roques en un camí municipal (veure foto adjunta). Deficiències una darrera l'altra que serviran per interpel·lar novament el ministre.   Per tot això, avui dilluns, dia 11 de febrer, assistirem a la concentració a la plaça Sant Domènec de Manresa, a les 7 de la tarda, sota el lema "Ja n'hi ha prou!" en suport a totes les víctimes del malaurat accident, i per reivindicar i exigir al Govern espanyol les inversions en la millora del servei en Rodalies de Catalunya i, especialment, en la línia R4 Manresa-Barcelona que fa tants anys que reivindiquem.

Dos membres de Jovent Republicà, a la llista d'ERC de Sant Vicenç de Castellet

Dos membres del Jovent Republicà formaran part de la llista electoral d'Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Sant Vicenç de Castellet, encapçalada per Adriana Delgado. Es tracta de Gisela Pascual i Isaac Jurado, tots dos de 23 anys, molt vinculats a la vida cultural i social santvicentina, que ocuparan llocs rellevants a la candidatura. Es tracta d'una aposta pel compromís i la responsabilitat de la joventut per part d'ERC Sant Vicenç, que "vol donar visibilitat i una oportunitat real de participar als joves interessats en els afers públics locals perquè puguin portar a terme accions per la joventut persones que coneguin de primera mà quines són les necessitats que es pateixen, com la manca de lloguer". És habitual que a la proposta republicana santvicentina hi hagi membres de les antigues JERC, i de forma paritària. Pascual i Jurado prenen el relleu de Sergio Domínguez i Aina Martí.

Prop de 180 persones en la presentació d'Estefania Torrente com a candidata d'ERC al Pont de Vilomara

Esquerra Republicana d'El Pont de Vilomara i Rocafort va presentar el passat diumenge a Estefania Torrente i Guerrero com a candidata a l'alcaldia, en un acte que va arreplegar prop de 180 persones al Centre Cívic del municipi. A dos quarts de dotze s'obrien les portes i ràpidament es va anar omplint el recinte fins a vessar.   L'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, va ser el primer dels tres ponents que es va posar davant el micròfon: "una de les seves millors qualitats és escoltar als altres", va explicar. Tot seguit, va fer-ho la Carolina Telechea, diputada al Congrés dels Diputats, que va expressar la rellevància del fet que l'Estefania podria ser la primera dona alcaldessa del municipi. Per últim, va parlar Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'ERC al Parlament de Catalunya, que va afirmar que "l'Estefania és el més semblant a l'Oriol Junqueras que hi ha al partit ara mateix".   Tot seguit, dos companys de la secció local van llegir les cartes que Carme Forcadell des de Mas d'Enric, i Oriol Junqueras des de Lledoners, van fer arribar a l'Estefania Torrente, expressant el seu absolut suport i el més sentit agraïment cap a la candidata. Finalment va ser el torn de la candidata. Torrente va explicar com havia arribat fins allà a base de treballar pel poble. Va exposar que durant aquests quatre anys amb presència a l’Ajuntament d'El Pont de Vilomara i Rocafort havien dut a terme una oposició ferma i constructiva, i que havien aconseguit projectes que garantissin la igualtat d’oportunitats que hores d’ara poden gaudir tots els conciutadans i conciutadanes, com ara: les marquesines de River Park i del Marquet Paradís; recursos econòmics per a rehabilitar el Castell de Rocafort; la senyalització dels carrers de River Park; o les bonificacions per a les famílies que deixen els nens i nenes cada dia a l’aula d’acollida de l’escola Pompeu Fabra.   "Un municipi de tots i per a tothom", va repetir numeroses vegades, destacant les intencions de la formació política d'igualar les oportunitats de totes les àrees que conformen el municipi com el mateix Pont de Vilomara, però també Rocafort, River Park, el Marquet Paradís o l'Embetat.