Bages

Totes les notícies


Acte central Santpedor

Acte Central del Bages a Santpedor

Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar aquest passat diumenge a Santpedor l’acte central de campanya al Bages amb Josep Huguet, Ernest Benach i Joan Puigcercós. La candidata comarcal i número 4 de la llista per Esquerra, Laura Vilagrà, va enviar, mitjançant una gravació, unes emocionades paraules a les persones que van omplir l’espai reservat al pavelló d’esports. Puigcercós va alertar que el PP pot arribar a ser la tercera força al Parlament i decisiva a l’hora de formar govern o condicionar les polítiques que es portin a terme des de la Generalitat: "Hi ha el perill real que el PP sigui la tercera força, hi ha el perill real que l'esforç que estem fent per superar l'atzucac de la sentència de l'Estatut converteixi el PP en la força decisiva; sortim al carrer a buscar vot per vot, persona per persona". Puigcercós ha contraposat el que significa el PP al que és ERC: “un partit valent,català i d'esquerres". Ni un pas enrere" ha clamat. El candidat a Esquerra va advertir també que el partit “serà castigat per determinats centres de poder per dir les coses pel seu nom”, i va exclamar, irònic, que “si haguéssim estat responsables del saqueig del palau de la Música o si l’hotel del Palau l’haguéssim projectat nosaltres i no socialistes i convergents, estaríem a l’exili!”. En aquest sentit, va afirmar que seria injust que “aquells que, com ERC, sempre s’han caracteritzat per buscar l’interès general en la política i no la defensa de determinats interessos” retrocedissin en els seus resultats electorals. Puigcercós va demanar a tots els electors d’Esquerra que volen quedar-se a cas el 28N que es mobilitzin i vagin a votar, perquè un retrocés d’Esquerra comportarà que també vagi enrere Catalunya. Prèviament. Josep Huguet, conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, va recordar els inicis i la trajectòria d’ERC i va reivindicar l'ADN de la seva lluita deconstruint els adversaris polítics: "El PSC ha abraçat l'espanyolisme; CiU practica la barretina de cap de setmana i s'embolica amb la bandera per defensar els interessos particulars; i aquells nens mimats que volen accelerar el vehicle cap a la independència, derraparan".

Huguet a Cardona

Huguet de campanya a Cardona

Huguet demana “més autoestima i menys flagel·lació” per superar la situació actual. Afirma que “Catalunya ja és un país líder en molts sectors i que el que cal és creativitat i imaginació” La nova seu social d’Esquerra Cardona es va omplir ahir dimecres d’emprenedors, comerciants, empresaris i autònoms, per escoltar al conseller Josep Huguet. Més d’una quarantena de persones va presencia la intervenció del conseller Huguet el qual va fer un relat molt interessant de com s’havia arribat a la crisi actual i com Catalunya podria, en el seu parer, sortir d’aquesta crisi global. Va emfatitzar en la necessitat d’innovar i imaginar per tal de sortir de l’atzucac actual, destacant les principals fites aconseguides per la seva conselleria. Va ressaltar l’aposta d’Esquerra pel petit comerç, i que malgrat les dificultats, s’havia avançat molt en aquest àmbit. L’acte es va acabar amb la intervenció de diversos participants que van intercanviar amb el conseller diverses visions i punts de vista, així com preguntes relacionades amb la seva tasca davant del Departament d’Universitat, Innovació i Empresa. Abans d’aquest acte, el conseller, acompanyat pels regidors d’Esquerra – Cardona i pels membres de la Secció local, va visitar l’empresa cardonina Cafès Gener, empresa insígnia de la vila.

Acte de campanya amb la Marina Llansana a Oló

La diputada al Parlament i vicesecretària d’Esquerra, Marina Llansana, va participar ahir al vespre (dilluns, dia 15) en una xerrada a Santa Maria d’Oló, organitzada per la secció local d’Esquerra d’aquesta població, en el marc de la companya electoral del 28N. Precisament, Llansana va comentar que Esquerra tenia previst fer més de 1.000 actes abans de les eleccions al Parlament. També va explicar com s'havia decidit l'eslògan de Gent Valenta, amb una enquesta qualitativa que havia reflectit com es veien els enquestats (fossin d'Esquerra o no), que va concloure tres virtuts: partit al servei del país (patriota), gent honesta i gent valenta. La dirigent republicana va comentar que l'autonomisme ja ha tocat fons i que les diferents alternatives són: el model federal que proposen PSC i ICV, que en cap cas acceptarà el Govern espanyol; el concert econòmic de CiU (del qual va recordar que Esquerra va començar a parlar-ne el 1992), que s’aconseguiria amb una reforma de la Constitució o amb un acord de comunitats autònomes (possibilitats molt improbables); i la proposta de referèndum per la independència d’ERC. Més enllà del 28N, Llansana va comentar que perquè Esquerra doni suport a un govern (i va puntualitzar que això no vol dir formar-ne part), s'hauran de complir les sis condicions del dau: crèdit per a famílies i empreses, cap persona dependent sense ajuda, preus justos per a la pagesia, eficiència i transparència a l’administració, els nostres impostos a Catalunya i la ja citada consulta per la independència. Llansana va recordar les polítiques portades a terme per Esquerra els darrers anys, com que ha eixamplat el calat independentista i l’aprovació de lleis (Llei del cinema, Llei de l’educació, Llei d’acollida, Llei de Serveis Socials, Llei de la Dependència, Llei de vegueries, Llei de consultes populars), els Pactes Nacionals per la Recerca i la innovació, la creació de l’Oficina Antifrau, les delegacions a l’estranger, etc.

Huguet i Capellas

Huguet fa campanya a Avinyó

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va fer ahir (diumenge, dia 14) al vespre una xerrada a Avinyó, organitzada per la secció local d’Esquerra d’aquesta població, en el marc de la companya electoral del 28N. Huguet va estructurar la xerrada en dos blocs; la crisi i la qüestió nacional. Sobre la situació actual de l’economia, va mostrar-se convençut que Catalunya “se’n sortirà” i va aportar condicions per superar la crisi, com la innovació, la internacionalització i la cooperació. Huguet també va parlar de les relacions, difícils i desagradables, amb l’Estat espanyol, sobre les quals va dir que hi ha poques esperances de millora, després de l’experiència dels últims anys amb l’Estatut i tots els temes que se’n deriven. Després de la seva experiència, “viscuda des de dins”, el dirigent republicà va concloure que només la independència pot aportar solucions de millora en tots els àmbits: econòmic, cultural, social... El conseller va recordar que de la trajectòria històrica d’Esquerra n’ha sortit un creixement constant de l'independentisme, però “un independentisme realista, no de cap de setmana”. Després de la seva intervenció, Huguet va respondre a preguntes del públic, i va parlar sobre l’obra de govern dels últims set anys, fent un repàs a les millores aconseguides, tot les circumstàncies adverses (crisi, immigració, traves i espoliació de l’estat...):. Va acabar el col·loqui destacant la important tasca, especialment comercial, de les delegacions catalanes a l’estranger. L’acte, al Local Catalunya d’Avinyó, el va presentar el president de la secció local d’Esquerra, Ramon Capelles, i va comptar amb la presència del president d’Esquerra Bages, Lluís Oliveras, i el candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Manresa, Pere Culell. Us recordem els propers actes de campanya a la comarca: -Santa Maria d’Oló, avui, 15 de novembre, 20.30h, Centre Recreatiu, amb Marina Llansana -Cardona , 17 de novembre, 20h, local Esquerra Cardona, amb Josep Huguet -Balsareny, 18 de novembre, 20h, Sala El Sindicat, amb Marina Llansana -Santpedor, 21 de novembre, 12h, pavelló municipal.

Oliveras i Rubio

Esquerra Bages dóna el tret de sortida a la campanya des de Sant Vicenç

Oliveras va recordar que en aquests comicis al Parlament de Catalunya "el país s'hi juga molt; s'hi juga el futur i corre el risc d'anar enrere en polítiques socials i nacionals, sobretot si el PP esdevé la tercera força. Cal gent valenta que voti l'opció que millor defensa els interessos de Catalunya, Esquerra". Oliveras també va recordar que el Bages Esquerra compta amb el valor afegit de tenir a Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor i diputada en l'anterior legislatura, en el número 4 de la llista dels republicans. Coincidint amb l'inici de la campanya, Esquerra Bages ha activat una pàgina de Facebook de la seva candidata, Laura Vilagrà -que ja compta amb un perfil personal- en què tant ella com membres de la comarcal faran campanya a la xarxa, respondran les preguntes dels internautes i informaran dels actes i les novetats de la campanya, tant a nivell del Bages com nacional. Els propers actes de campanya a la comarca: * Avinyó, 14 de novembre, 20:30h, sala Catalunya, amb Josep Huguet * Santa Maria d'Oló, 15 de novembre, 20.30h, Centre Recreatiu, amb Marina Llansana * Cardona, 17 de novembre, 20h, local Esquerra Cardona, amb Josep Huguet * Balsareny, 18 de novembre, 20h, Sala El Sindicat, amb Marina Llansana * Santpedor, 21 de novembre, 12h, pavelló municipal: Acte central de campanya al Bages, amb Joan Puigcercós, Ernest Benach, Josep Huguet i Laura Vilagrà (en vídeo) * Sant Vicenç de Castellet, 22 de novembre, 20.30h, Can Bosc, amb Marina Llansana

Acte a Cardona

Ernest Benach inaugura la nova seu d’ Esquerra Cardona

Esquerra Cardona va inaugurar ahir divendres cinc de novembre la nova seu social del partit a Cardona ubicada al carrer de Cambres 27, una de les zones més cèntriques de la vila. Prèviament a l’acte oficial d’inauguració, Ernest Benach acompanyat de la secció local d’Esquerra Cardona va realitzar una passejada pels carrers de la vila, saludant a tots aquells cardonins que si van acostar. Passades les vuit de la tarda i davant d’un centenar llarg de cardonins i cardonines, Ernest Benach va realitzar una xerrada al teatre Els Catòlics. Benach va fer un repàs del paper d’Esquerra durant els trenta anys de democràcia, remarcant la feina feta en els últims set anys Va ressaltar el compromís d’Esquerra a fer el pas definitiu cap a la independència a la propera legislatura, proposant el referèndum per la independència com principal condició per formar govern. Benach va fer una metàfora per explicar el paper clau d’Esquerra durant aquets set anys de govern, que segons ell han consistit en construir un pont entre aquells que no veien clar la independència i els que si, ara després d’anys de treball cada cop són més els ciutadans que creuen aquest pont i s’uneixen als partidaris del si. ERC durant aquests anys ha intentat construir aquest pont, creant estructures d’Estat i posant en evidència el fracàs de l’estat autonòmica.

Huguet a Marganell

Xerrada-Col•loqui a Marganell amb en Josep Huguet, Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa.

La Dolors Clusellas va obrir l’acte i va presentar el convidat. Tots coneixíem el manresà Josep Huguet, però va ser molt adequat fer un recordatori de la seva trajectòria i el seu compromís amb ERC i amb el País, per adonar-nos que personatges com ell han estat clau i decisius en la nostra història recent. Home de temperament, valent, disposa d’un ampli currículum en el qual no manquen polèmiques. En Josep Huguet és un lluitador per les llibertats i un patriota. Davant de les primeres eleccions d’una nova etapa aquest 28 de novembre, en Josep Huguet ens va explicar l’efecte de la crisi des de la visió de la seva Conselleria. Gaudint dels anys de bonança, el Conseller ja va saber llegir els indicadors que feien preveure una crisi important per l’excés de la demanda de matèria primera i els increments de preu que experimentaven. Així, la Conselleria va propiciar un Gran Pacte entre partits, universitats, empreses i sindicats per tal de promoure canvis conceptuals. D’aquí sorgeix l’aposta per la innovació i l’aliança tecnològica per facilitar l’intercanvi entre universitats i empreses. L’objectiu: gaudir d’un nivell d’excel•lència en investigació i recerca. Aquests darrers dies hem vist publicades dades del 2009 que situen un alt percentatge de les nostres universitats dins dels primers llocs del rànquing mundial. En Josep Huguet reconeix que cal millorar la causa-efecte, és a dir, traduir eficaçment els avenços tecnològics i implementar-los perquè les empreses treguin rèdit. L’aixopluc espanyol és un llast que impedeix desenvolupar-nos adequadament. En un món globalitzat amb països d’economies emergents, ha calgut donar suport a les empreses catalanes i afavorir les seves iniciatives. Gairebé totes les empreses catalanes de certa dimensió s’han expandit cap a l’exterior buscant mercats nous. Tant és així, que s’han creat 34 petites delegacions a l’estranger dependents de la Generalitat, per facilitar les exportacions que han crescut significativament els darrers anys.

Xerrada sobre el món agrari a Oló

El dimecres 3 de novembre, al secció local d'ERC va organitzar una xerrada amb el títol: El món agrari a Catalunya. Realitat i futur. Es va convidar expressament a tots els representants del municipi i cal dir que hi havia quasi tota la gent que treballa al món pagès. La xerrada la va fer Dionís Guiteras que a més a més de ser empresari (distribució de productes ecològics) és secretari de la sectorial d'agricultura d'ERC. Va ser un èxit i es va acabar amb un refrigeri a base de productes del Moianès.