Bages

Totes les notícies


Isabel Taulats, Laura Vilagrà i Enric Armengol durant l'acte.

Vilagrà encoratja Gaià a participar a la consulta independentista

Aquest divendres es va celebrar a Gaià un acte informatiu de la Consulta sobre la Independència que tindrà lloc al municipi aquest diumenge, 5 de setembre. Organitzat per la comissió Gaià Decideix, va assistir una nombrosa representació de veïns i veïnes i va comptar amb la presència de la Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor i presidenta de la plataforma Decidim.cat. Acompanyada per Isabel Taulats, membre de la comissió i per Enric Armengol, alcalde del municipi que inclou el nucli de població de Galera, Vilagrà va explicar la motivació de les consultes i tot l'argumentari per portar-les a terme. Va fer especial esment en la importància que la ciutadania pugui expressar-se lliurement i poder debatre sobre la independència amb normalitat democràtica, tot fent una crida als votants del "no", com a mostra d'aquesta normalitat. La consulta - va seguir Vilagrà- representa una oportunitat i va felicitar la organització per l'èxit de participació que és segur tindran i per sumar-se als més de cinc cents municipis del Principat, inclosos la trentena de bagencs, que ja l'han celebrada. Els assistents van aportar opinions i les seves idees, i va haver un col·loqui enriquidor. Va quedar palès que les consultes, col•lateralment, ajuden a la cohesió social i a les coneixences de les persones tot compartint, transversalment, objectius comuns. S'ha fet coincidir la data de la Consulta dins del marc de la Festa Major.

diada 2010

Diada nacional de Catalunya

Benvolguts/des, Com sabeu, aquest proper cap de setmana hi haurà un munt d'actes per celebrar la Diada Nacional. En arribar l'11 de setembre tots els catalans, d'una manera o altra, ens disposem a commemorar aquesta efemèride. L'actualitat política de Catalunya ens ofereix prou elements de debat i de posicionament de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Amb tot, el que ens cal és demostrar i manifestar la nostra voluntat de ser i decidir el què volem ser com a nació. Tots els actes que es celebren arreu ens conviden a participar-hi. Us convidem a participar als actes del vostre poble o ciutat, sinó afegiu-vos als actes més rellevants que es faran a Manresa, Moià o Cardona. No us descuideu de penjar estelades als balcons i finestres. Us recordem que a la seu d'ERC a Manresa tenim senyeres i estelades. Que tingueu un bona Diada!

BUS A LA MANIFESTACIÓ NOSALTRES DECIDIM. SOM UNA NACIÓ

Des d'ERC-Bages i des de diversos municipis s'han organitzat autocars per la manifestació del dia 10 a Barcelona. Si vols anar-hi amb algun d'aquests autocars, truca a la secció local del teu poble o bé a la Federació Comarcal del Bages 938 726 352 o al mòbil 616 504 927. Hi hem d'anar a fer sentir la nostra veu. No hi faltis!!!"

ERC Bages passa pàgina de l’episodi de la sentència i fa una crida a votar només opcions independentistes a les pròximes eleccions

1- Un cop llegida la recent sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, afirmem que el resultat final del procés de reforma estatutària, impulsat en un primer moment per la nostra formació, ha estat un absolut fracàs, tan perquè no s’han aconseguit els objectius o aspiracions inicials, com perquè el resultat final ha deixat en una situació jurídica molt difícil el sistema autonòmic que ens regeix. 2- La sentència no només demostra una vegada més que l’Estat espanyol no té cap interès en esdevenir un estat plurinacional, sinó que talla de soca-rel qualsevol possibilitat de seguir augmentant l’autogovern de Catalunya dins de l’ordenament jurídic actual. 3- Amb tot, volem manifestar que per a nosaltres el contingut de la sentència, de la qual tampoc esperàvem gran cosa, no és rellevant. I allò que volem posar de manifest és el fet que en aquesta ocasió la separació de poders, que per a nosaltres és el pilar fonamental del funcionament de qualsevol democràcia, s’ha negligit: el poder judicial ha passat per sobre del poder legislatiu, esmenant una llei aprovada per dos parlaments democràtics, i pel poble català en referèndum. En altres paraules, creiem que s’ha comès un acte il•legítim, de tipus dictatorial, que abaixa molt el llistó de la democràcia espanyola, i que respon a una voluntat d’humiliació política per a tots els catalans i catalanes. Aquesta sentència, doncs, separa definitivament els destins polítics de la nostra nació i de l’Estat espanyol. 4- També volem manifestar que aquest ja no era el nostre estatut; per això vam demanar el vot negatiu en el referèndum d’aprovació. Després del pacte Mas-Zapatero i després del ribot de la comissió del Congrés de Diputats, presidida per Alfonso Guerra, l’estatut ja no tenia res a veure amb el text que va sortir del Parlament de Catalunya el 30 de setembre del 2006. Després del referèndum, nosaltres vam acatar la voluntat popular i vam defensar la llei.

Jordi Preñanosa/Manresainfo.cat

250 persones a l’acte de presentació de Pere Culell

La sala gran del Sielu de Manresa va acollir, el passat divendres 18 de juny a la nit, l'acte de presentació de Pere Culell com a candidat d'ERC a l'alcaldia de Manresa. L'acte, que va comptar amb la presència del secretari general del partit Joan Ridao i les actuacions de BB Blues Connection i Projecte Bu, va aplegar unes 250 persones que no es van voler perdre la posada de llarg del nou candidat i que van aconseguir fer petita la discoteca manresana. Culell, en el seu discurs central, va explicar que el motiva “especialment” el fet que ara sigui un moment en que “la política no està gaire ben vist" i que pretén emmirallar-se en la figura del doctor Arola que va viure amb implicació republicana el canvi de segle XIX i que va morir el 1933. “Escoltar més i dialogar més amb la ciutadania”, va dir, “només així, en un moment complicat com el que vivim, aconseguirem una millor gestió econòmica, tot assegurant que, com en la seva professió, volia fer una política “al servei de les persones”. Culell va voler recordar l'alcalde de Solsona Xavier Jounou, que va morir el mes de gener passat: “Com ell deia, no tots els polítics som iguals”, va assegurar, tot apel•lant a la necessitat que la ciutadania “torni a creure en la política”. També va voler tenir unes paraules per l’actual situació econòmica: "Ara que a la gent li toquen el sou i hi ha retallades, no podem oblidar que hi ha molta gent a l'atur. Cal escoltar el que vol la gent i no donar-los l'esquena". També va voler explicar que havia escollit ERC per entrar en política perquè es veia “emmirallat” en el seu projecte d'independència. Finalment, va demanar la implicació de tots per ajudar-lo a “bastir un projecte de ciutat”. Abans del seu parlament, la companya de Culell a Amics de la Unesco Laia Corral, que va parlar en nom dels amics del Pere, va fer una breu glossa sobre la figura del candidat, des d’un punt de vista humà i vivencial. Després es va projectar aquest vídeo, on una colla d’amics del Pere parlen i expliquen, entre d’altres coses, les seves motivacions per les quals creuen que caldrà votar Pere Culell com a alcalde de Manresa a les pròximes eleccions municipals de l’any 2011.

Oriol Junqueras a Castellbell i el Vilar

El dissabte passat, dia 12, l'eurodiputat Oriol Junqueras visità la secció local de Castellbell i el Vilar/Marganell. A 2/4 de 12 del migdia feu una visita a les monges de Sant Benet, com agraïment per haver participat en la consulta popular del 25A a Marganell. L'acompanyaren l'Albert Mulero, president de la secció local, el Lluís Oliveras com a president de la Federació Comarcal i Pere Culell, candidat per Manresa entre d'altres. A les 12 del migdia i a la sala de plens de l'ajuntament de Castellbell (plena de gom a gom) l'Oriol Junqueras dissertà sobre “Les colònies tèxtils: passat i futur” No cal dir que la diada fou un gran èxit de participació i sensibilització.

Curs de formació sobre l’impost de successions

El passat divendres dia 11 de juny, tingué lloc a les dependències d'ERC a Manresa un curs de formació sobre l'Impost de Successions. Amb una bona assistència de militants, la diputada Àngels Cabasés desgranà els punts més importants d'aquesta reforma econòmica impulsada també per Esquerra al Parlament de Catalunya. El assistents van agrair les explicacions i consultes resoltes i s'emportaren cap a casa un dossier molt complert sobre aquest impost i també el text complert de la Llei de regulació de l'impost sobre successions i donacions.

Acte del conseller Huguet amb empresaris de la comarca

El dilluns dia 14, la Federació Comarcal d'ERC Bages va organitzar un acte per explicar l'obra de govern, i en aquest cas concret la que corresponia al DIUE, el responsable del qual és el conseller Josep Huguet. L'acte anava destinat a empresaris, comerciants, autònoms i a la militància. Prop de 90 persones acudiren a la cita, que fou molt didàctica i aclaridora en tots els aspectes. La proverbial fluïdesa de paraula del conseller i la brillantor amb que va exposar el temes de la seva conselleria, feu que el posterior refrigeri s'allargués fins quasi la mitja nit. En el pica-pica a peu dret, el conseller conversà amb la majoria dels assistents sobre aspectes més concrets de cada matèria exposada a la conferència.

Xerrada Uriel a Sant Fruitós

Xerrada sobre les consultes a Sant Fruitós de Bages

Davant d'una trentena de persones, l'Uriel Bertran (diputat d'ERC i portaveu de la Coordinadora Nacional) va exposar la situació de la IP i la ILP presentades al Parlament de Catalunya, tal com s'havien gestat i quin resultat se n'esperava. L'acte fou organitzat conjuntament per ERC Bages i la Secció Local d'ERC de Sant Fruitós de Bages.