Bages

Notícia

ERC, JxCat i la CUP no assistiran al Ple d’avui del Consell Comarcal en rebuig a la sentència d’inhabilitació del President de la Generalitat

Els grups comarcals d'ERC, JxCat i la CUP hem decidit no assistir al Ple Ordinari del Consell Comarcal previst per avui dillluns davant el que considerem un atac a la democràcia que no es pot tolerar. És una situació excepcional i no podem seguir com si res hagués passat.

Per respecte institucional, en un moment com aquest cal estar al costat de les institucions i denunciar l’estat d’excepció que estem vivint. No podem fer com si les coses fossin normals i actuar amb normalitat quan s’estan vulnerant drets bàsics.

ERC, JxCat i la CUP emplacen a la resta de grups a fer al mateix: És una qüestió de democràcia. La politització de la cúpula judicial segueix alimentant conflictes. Ens cal una solució política a un conflicte polític, i la inhabilitació del President de la Generalitat per una pancarta és un despropòsit, per moltes discrepàncies que tinguem uns i altres.